Frokostpraten med Merete Bellingmo i NAML

FRA SKI TIL NARVIK: Merete Bellingmo drar til Narvik under vinterfestuka. NAML har årsmøte 8.-9. mars.

– Havregrøt med multer er en god start på dagen

Publisert

God morgen?  – Ja, det er det, kommer det på klingende trøndersk i den andre enden av mobiltelefonen. Klokka er ti, denne dagen er det iskaldt ute og Merete Bellingmo er for lengst godt i gang med frokosten.

 Bellingmo  står opp klokka seks hver dag og får i seg en porsjon havregrøt. I dag toppes grøtbollen med multer hun plukket i høst. 

– Det er rester etter jula, jeg har fortsatt masse mer i fryseren.

 Bussene står og Merete har hjemmekontor

Merete er daglig leder i NAML - Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører. Hun har kontor på Majorstua i Oslo, men i dag er hun hjemme på Oppegård som i 2020 slått sammen med Ski kommune og en del av Nordre Follo kommune i Viken fylke. Det tar en times tid med tog eller buss å komme seg til jobben, forteller hun. Da vi ringer henne, har hun hjemmekontor. Det er 17 minus ute og Merete har mistanke om at bussen ikke går.

– Jeg har et busstopp utenfor og det står ingen og venter, ikke har jeg sett mange busser heller, sier hun.

 Direktoratet for byggkvalitet

I bitende kulde og manglende offentlige kommunikasjon er det fornuftig å holde seg inne. Dessuten har hun to store skriveoppgaver i dag det er godt å få konsentrert seg helt og fullt om. Merete skal skrive forberedende notat til høringsutkast til Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) om ordningen Sentral Godkjenning.

– Det har skjedd masse i vår bransje siden den forrige høring av ordningen for fire år siden. Vi skal foreta en liten rundspørring før vi gir vårt endelige svar videre. Nå blir det interessant å se hva medlemmene våre mener skal med i høringsutkastet.

 På ski i bitende kulde

Merete skal også forberede årsmøte i foreningen. Det går av stabelen i Narvik under vinterfestuka 8.-9. mars. En av programpostene skal handle om naturrestaurering, et veldig hot tema i disse dager og som også må planlegges.

 Særlig hot var det ikke da Merete måtte ut en tur med hunden klokka halv sju i morges. Det skremte henne overhodet ikke. Etter jobben i dag skal hun ut og gå på ski i nabolaget.

 – Vi må jo passe på nå som det endelig er nydelig skiføre, sier hun.