OPP MOT TRETOPPENE: Høyt henger de, men sure er de ikke. I helga møtes arboristene til dyst på Ås.

NM i treklatring i helga 

Publisert
Andreas Løvold.

Arbeidsklatring, tilkomst/accent, kasteline, hurtigklatring og redningsøvelse - det er mange øvelser treklatrerne skal gjennom på årets NM. Arrangørerer forventer god stemning og stort publikum. 

– Vi har fått 16 påmeldte til konkurransen i år, 15-20 er vanlig, sier Andreas Løvold, spesialist på stell og beskjæring av trær og busker. Til daglig jobber han som gartner med ansvar for Arboretet og Pilehagen i Botanisk Hage i Oslo.  I år er andre gang han er medarrangør av NM i treklatring. Med seg har han Erlend Valle, Oluf M. Brand, Fredrik Stea Wiik og Jeroen Scheepmaker. 

Hjelpemannskap og treklatrerne overnatter i telt, hengekøye eller egen bil på en felles camp ved Kinnsåsen. I kveld sjekkes utstyret til konkurransedeltakerne. 

Etter øvelsene i morgen, går et utvalg over til finalen søndag med påfølgende premieutdeling.  NM er kvalifiserende konkurranse for deltakelse i EM og VM. 

Klatrekonkurransen for dem som jobber med trepleie startet som et initiativ for å kunne møtes og utveksle erfaringer og klatremetoder. Selv om det har utviklet seg til å bli en konkurranse er det fortsatt viktigst å møtes, bli kjent og ha det gøy, understreker arrangørene.