Wunder-Baum som lukter lær

Wunder-Baum som lukter lær

Hadde du ikke råd til skinnseter i bilen? Nå kan du få den etterlengtede duften i kupeen i form av et juletre til 23 kroner. 

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Wunder-Baum

Vi snakker selvfølgelig om Wunder-Baum. Det lille, fargede juletreet har sin naturlige plass under midtspeilet i mange biler, traktorer og anleggsmaskiner. For det lukter ikke alltid blomster i bilen, da er det tross alt bedre at det lukter Wunder-Baum.

Test før du kjøper

Det kjente dufttreet ble født i 1952, og finnes i en rekke dufter . Den siste modellen lukter skinn og ser også ut som skinn. Det finnes allerede til salgs på bensinstasjoner og i butikker, og det er som alltid et «test»-felt på emballasjen slik at du kan foreta en luktprøve før du kjører.

– Wunder-Baum Leather er designet for å levere langvarig duft og brukes, akkurat som våre andre dufter, ved å henge det fritt, åpne toppen av pakken og trekke ut omtrent en cm av treet hver uke – mer hvis du vil ha mer duft, mindre hvis du vil ha mindre duft, sier Thomas Melby, produktsjef i Auto Care, som er den norske distributøren av Wunder-Baum.

LES OGSÅ: Sjekk luftkvaliteten der du jobber

Ble lei av sur melk

Historien bak det lille, duftende juletreet startet i staten New York, USA, da en melkebonde en dag i 1952 fikk skikkelig nok av lukten av sur melk i fjøset. Han nevnte dette problemet til sin venn Julius Sämann, som i flere år bodde i den kanadiske furuskogen for å utvinne aromatiske oljer fra trær.

Trær lukter som kjent både spesielt og beroligende, og Julius klarte å lage et dufttre som kunne brukes som luftfrisker, både i fjøset og i bilen.