VM i Timbersports til Gøteborg

VM i Timbersports til Gøteborg

Liker du å se på folk som virkelig kan kunsten å bruke motorsag og øks? Da bør du ta turen til VM i Timbersports 7. og 8. november 2020 i Gøteborg.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Stihl Timbersports

Det actionfylte mesterskapet forventes å samle flere tusen tilskuere på arenaen, og flere millioner TV-seere. Folkefesten skal avholdes i Partille Arena, like utenfor Gøteborg sentrum.

Her kan du booke billetter for å være sikker på å få plass

Over 100 deltakere

Drøyt 20 land deltar i lag-VM, og de 12 beste atletene i verden konkurrerer individuelt om verdensmestertittelen. Konkurransene foregår over to dager og samler over 100 Timbersports-atleter fra blant annet USA, Canada, Australia, New Zealand, Sverige, Norge, Tyskland, Tsjekkia og Storbritannia.

Mesterskapet er det største arrangementet i verden innen tømmersport. I årets VM var det en fullsatt arena i Praha, og sporten er i vekst i både Norge og Sverige. Fans fra hele verden kommer til Gøteborg for å se kampen om å bli verdens beste på nært hold.

Samtidig følger flere millioner TV-seere mesterskapet fra sofaen ettersom TV-kanaler som TV2 i Norge, Sport1 i Tyskland og Sport5 i Tsjekkia sender direkte. Eventet strømmes direkte på YouTube og Facebook, samt sendes i etterkant på TSN i Canada, Sport1 i Tyskland, og på CBS i Australia og USA.

Vebjørn Bleka Sønsteby (23) fra Ringsaker er en av de lovende norske tømmersportsutøverne, som blant annet konkurrerer i den krevende øvelsen Springboard.
Vebjørn Bleka Sønsteby (23) fra Ringsaker er en av de lovende norske tømmersportsutøverne, som blant annet konkurrerer i den krevende øvelsen Springboard.

Glad for tildelingen

Kommunalråd Eva Carlsson i Partille kommune er svært fornøyd med å ha blitt tildelt det prestisjetunge mesterskapet.

– Som kommunalråd i Sveriges beste idrettsby er det ekstra gøy å få ønske velkommen til Partille i et VM i en så spennende sport. Jeg ser frem til å få verdenseliten i Timbersports hit for å måle krefter, og å få sette Partille og Gøteborg på kartet i denne sammenhengen, sier Eva Carlsson, viseordfører i kommunestyret i Partille kommune.

Norge har arrangert VM i Timbersports to ganger, i 2010 og i 2017, begge gangene på Lillehammer. Australia er det landet med flest verdensmestertitler i lag, og Jason Wynyard fra New Zealand har flest individuelle VM-titler, hele 14.

Les også: Sølv til Norge i Nordisk Mesterskap