Helgens NM i treklatring

ALLTID HØYT OPPE: Fra venstre: Per Svolsrud (2. plass i år som i fjor), Daniel Holter-Hovind (1. plass i år som i fjor), Lars Martin Solberg (3. plass) og Joe Stockton som vant finalen. Stockton er ikke norsk statsborger og deltok derfor som gjest i Norges-mesterskapet. Eva Xantippe Plaetinck var med som eneste kvinne og leverte ifølge arrangørene en imponerende klatring.

Vinneren er kåret!

Publisert Sist oppdatert

Daniel Holter-Hovind fra Aktiv Skogpleie vant NM i treklatring i år også, etterfulgt av Per Svolsrud fra Porsgrunn kommune som også ifjor ble nummer to. Lars Martin Solberg fra Solberg Friluftsliv kom på tredje plass i mesterskapet som også bød på litt dramatikk kvelden før konkurransen. 

En av de mange øvelsene er redningsaksjon og arrangørene hengte dermed opp en dukke i et av trærne. Dette forskrekket naboene som trodde det var en livløs person og kontaktet politiet. Politiet kom ilende, konstaterte at det var en dukke og bad arrangørene ta den ned og vente med å henge den opp til konkurransen startet. 

En av øvelsene på NM er å redde en person ned fra treet.

Andre øvelser er arbeidsklatring, tilkomst/accent, kasteline og hurtigklatring. 

NM 2024 I treklatring er over. Et flott arrangement med strålende folk og sol. Arrangørene takker alle frivillige, sponsorer, klatrere, hjemmeværende bedre halvdeler og publikum som har gjort det mulig med et slik arrangement. 

Det var 17 påmeldte til NM, en ble syk og 16 deltok.