Vi prøver å holde det enkelt!
KNALL I BAKGÅRDEN: Samarbeid med Link Arkitektur.

Vi prøver å holde det enkelt!

Kobe Utemiljø på Rygge bygger på samme verdier som storebroren på Magnor; møblene de lager skal være miljøvennlige, kortreiste og stort sett vedlikeholdsfrie.
Men noe mikro-Vestre er de ikke.

Tekst : Eva Alnes Holte Foto:  Freddy Eriksen

– Vi legger litt ekstra i design og kvalitet, men har et litt enklere design. Vi prøver å holde prisene på et lavere nivå, sier eier og daglig leder Jon Østrem. 

Bedriften har fire ansatte, men arbeidsmengden er noe varierende. 

– Hittil har jeg basert med på å leie inn folk når jeg har mye å gjøre.  Jeg jobber mye ute i verkstedet selv og har også ansatt en sveiser og en møbelsnekker, forteller han.

 

 FRA BILER TIL MØBLER: – Jeg ønsket å begynne med noe for meg selv, sier Jon Østrem om hvorfor han forlot bilbransjen og begynte med park- og utemøbler.

Bakgrunn fra bilbransjen

Østrem har bakgrunn fra bilbransjen hvor han jobbet mye med stål og sveis.

En dag gikk han litt lei og ønsket å finne på noe annet. Uten bakgrunn fra møbelproduksjon tok han over Kobe Utemiljø i 2019 og gikk løs på produksjon av utemøbler i stål og treverk.

– Jeg ønsket å begynne med noe for meg selv og jeg er opptatt av det estetiske ved utemøblene, forklarer han.

Den nystartede bedriften gikk under ett år gammel rett inn i pandemien. – Klart det var litt utfordrende. Vi måtte jobbe mer for å nå ut til kundene. Digital markedsføring ble et «must». Men Kobe kom greit ut av fjoråret, sier han.

Samarbeid med stålprodusent

Kobe Utemiljø har et tett samarbeid med stålprodusenten Ipoa som han leier kontor og verksted av.

– Jeg har derfor stor kapasitet til å levere større jobber, sier han.

Møblene blir designet i samarbeid med oppdragsgiver.

– Jeg hører på deres ideer eller forhører meg om hva kunden ønsker, tegner et forslag, og så blir vi enige om utforming og leveransens størrelse.

 

KOBE Utemiljø: Møteplassen

Solsenger i parkene

Kobe Utemiljø leverer park- og utemiljømøbler til hele Norge, men har naturlig nok størst virksomhet på Østlandet hvor bedriften holder til.  Kundene er anleggsgartnerentreprenører, anleggsgartnere og kommunale virksomheter.

– Vi leverer mest til proff-markedet, men noe også til private, sier daglig leder.

Kobe Utemiljø har en rekke produktserier under utvikling og lager også en del tilpassede produkter etter bestilling.  Siste serier ut er lettere, mer flyttbare restaurantstoler, nye benker og bord og ikke minst fristende – solsenger i parkene.