Vestre tildelt DOGA-merket for Munch-kolleksjonen

Vestre tildelt DOGA-merket for Munch-kolleksjonen

Møbelprodusenten Vestre er tildelt det prestisjefylte DOGA-merket for sin kolleksjon Munch. Kolleksjonen, som er designet av Andreas Engesvik og Jonas Stokke, består av to benker og en stol, og ble utviklet etter at Vestre vant en nasjonal designkonkurranse i 2017.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Nicolas Tourrenc/Vestre

Etter en nasjonal designkonkurranse, fikk Vestre i oppdrag å utvikle en samling møbler for det nye Munch-museet i Oslo. Møbel-kolleksjonen Munch er nå gjort tilgjengelig for andre kunder, og ble nylig tildelt designprisen DOGA-merket under et digitalt arrangement.

Møblene i Munch-kolleksjonen består hovedsakelig av tre elementer: en stålramme, stålnett, og puter i ulltekstil. Alle de tre elementene har egenskaper som bekrefter møblenes funksjon og design: stativet bidrar med vekt for å gjøre møblene stabile, stålnettet rundt rammen kan formes etter kroppen for maksimal ergonomi samtidig som det gir et åpent inntrykk, og putene bidrar med komfort og en varm opplevelse.

LES OGSÅ: Vestre bygger møbelfabrikk til 300 millioner i Norge

Sveiset, galvanisert og lakkert

Alle metalldelene er sveiset sammen, galvanisert og til slutt lakkert, noe som gjør møblene robuste, holdbare og godkjente for utendørsbruk. Fargeleggingen av Munch-kolleksjonen var også en grundig prosess. Sammen med den norske fargeprodusenten Jotun ble det laget tre spesialfarger, som sammen med forskjellige ullstoff gir kolleksjonen en sofistikert finish.

– Kombinasjonen av solid design med vakre farger og former på måten Engesvik og Stokke har gjort, gjør at Munch-kolleksjonen passer perfekt inn i Vestre-familien, sier daglig leder i Vestre, Jan Christian Vestre.

LES OGSÅ: Norsk firma satser på plantekasser for byer

Utmerket norsk design

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prisen deles ut årlig av DOGA for å løfte frem de prosjektene som utmerker seg i punktene ovenfor.

– Det har vært en veldig kreativ og spennende prosess å være en del av dette unike prosjektet for museet sammen med Vestre. Edvard Munchs arbeid er i verdensklasse, og enhver nordmann er stolte av hans arv. Derfor er vi spesielt glade for å motta denne prisen, sier Jonas Stokke, en av designerne bak kolleksjonen.

Vestre har tidligere mottatt 15 DOGA-merker, og er blant annet kåret til «Årets merkevarebygger» av Norsk Industri og omtales som «Best for outdoor furniture» i det prestisjetunge design- og livsstilsmagasinet Monocle. I 2019 ble Vestre tildelt «Entrepreneur of the Year» av Ernst & Young i Norge.