Vea har ledige plasser på anleggsgartnerteknikk

Vea har ledige plasser på anleggsgartnerteknikk

Er du anleggsgartner og ønsker å heve din kompetanse, har du nå mulighet til å få plass på fagskolestudiet i anleggsgartnerteknikk på Norges grønne fagskole – Vea.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Norges grønne fagskole – Vea

– Kompetanse er et konkurransefortrinn! Selv om anleggsgartnerbransjen har ordrebøkene fulle, må vi ikke glemme å fokusere på kompetanseheving og trygge kvaliteten på arbeidet som blir utført, sier markedsansvarlig Grethe Bøhn Busterud på Norges grønne fagskole – Vea.

Kombinere studie med jobb

Skolen har fått mange søknader på grønne fagstudier for neste skoleår, men har fortsatt ledige plasser på anleggsgartnerteknikk. Dette er et deltidsstudie over to år som passer godt å kombinere med jobb som anleggsgartner.

– Studiet foregår på deltid fra oktober til mars, noe som gjør det mulig for deg å jobbe som anleggsgartner i sommerhalvåret, sier Bøhn Busterud, som ber om at bransjen sender sine ansatte på dette studien.

Utdanningen er fleksibel med samlinger spredt jevnt utover høst og vinter, i tillegg til nettundervisning.

Både faglærere på Vea, og forelesere fra bransjen sikrer deg god og relevant undervisning på studiet. Har du fagbrev som anleggsgartner eller tilsvarende realkompetanse kan du søke om studieplass.

I studiet går man dypere inn og ser sammenhenger i anleggsfaget, og du får kompetanse på planleggingsprosessen, organisasjon og ledelse. I tillegg får du blant annet god innføring i bruk av dataverktøy for internkontroll, HMS-systemer og anbudsbehandling.

Neste steg er eventuelt Mesterbrev, som er en solid økonomisk og ledelsesutdanning.

– Det er stor etterspørsel etter anleggsgartnere. Med denne utdanningen er du sikret en trygg og givende arbeidsplass hvor som helst i landet. Det er opp til deg om du vil inn i en privat bedrift eller offentlig parkvesen. Det er uansett bruk for deg!

LES OGSÅ: Anleggsgartner med læretid i Nederland

Styrke faglig miljø

Markedsansvarlig Bøhn Busterud sier at mange på studiet blir sendt av sin arbeidsgiver, som ønsker at sine ansatte skal bidra med kompetanseheving til sin bedrift.
Slik blir det et godt faglig miljø i bedriften og bedriften har større grunnlag for å lykkes i konkurranse med andre aktører.

Etter å ha gått på Norges grønne fagskole – Vea får man en tryggere plattform for å jobbe med ledelse og bedriftsstyring. Hvis du lurer på om du vil starte for deg selv, er AGT-utdanningen det som gjør deg trygg på å gjøre akkurat det.

– Mange ser muligheten med å etablere eget foretak, da bransjen har mye oppdrag og det ser ikke ut til å bli mindre med årene. Så bare søk studieplass nå, sier Bøhn Busterud.