Vant skole-NM i anleggsgartnerfag

Vant skole-NM i anleggsgartnerfag

Tekst: Eva Alnes Holte Foto: Gjennestad videregående skole

VANT PÅ SUVERENT TEMPO OG GOD ARBEIDSFLYT: Truls Godli og Else Marie Øverland fra Gjennestad vgs vant skole-NM i anleggsgartnerfag. På andre plass kom Tuva Bakke og Vilde Mathisen Øverland. Tredje plass gikk til Gabriel Årsvoll og Anders Hammer ved Øknevad vgs.

– Nivået var veldig høyt i år og kampen om førsteplassen hard. Truls Godli og Else Marie Øverland fra Gjennestad vgs vant på god arbeidsflyt og kontroll hele veien, sier Nils Karjetta som var dommer sammen med Jan Peder Strandman.

De to elevene ved vertskapsskolen Gjennestad videregående skole ble utropt til vinnere etter en nesten seks timers arbeidsøkt i går. Oppgaven var å plante hekk, et tre, en hellesti, plassere vannkar av betong, lage sedumdekke og kapp av storgatestein som igjen skulle ramme inn sedumfeltet.

 Truls Godl, som gikk til topps sammen med Else Marie Øverland, syntes oppgaven var spennende. De to hadde øvd på den i nesten to måneder og stilte godt forberedte til konkurransen.

– Likevel ble det mye stress, særlig den siste halvtimen, sier Godli og forteller om for lite sand og verktøy som ikke funket.

Han og Else Marie Øverland klarte likevel å beholde roen, levere et flott resultat og vinne hele konkurransen. – Det var gøy å vinne og vi lærte veldig mye den tiden vi øvde på oppgavene. Selv likte jeg best hellene og plantingen.

STRESSPLANTING: Vinnerlaget i aksjon.

– Elevene våre vant på god fremdrift og rekkefølge på arbeidsoppgavene, nøyaktighet og kvalitet i arbeidet samt god orden og struktur på byggeplassen. De hadde et helt suverent tempo, sier lærer Kai Raundalen ved Gjennestad videregående skole i Stokke i Vestfold.  Truls har læreplass ved Gjennestad Drift neste år, Else Marie ved Agaia AS.

På andre plass kom Lena-Valle videregående skole ved Tuva Bakke og Vilde Mathisen Øverland og tredjeplassen gikk til Øknevad videregående ved Gabriel Årsvoll og Andreas Hammer.

– Det var en flott dag med god stemning og fokuserte deltakere. Lagene leverte på høyt nivå. Det er gøy at elever og lærere kan samles for å ivareta og knytte nye bekjentskaper, sier Raundalen.

Gjennestad videregående skole var vertskap for konkurransen fordi to av elevene deres vant NM da det sist ble arrangert i 2019: Arne Hangerhagen og Johanne Elida Kalager. Den gang ble konkurransen holdt på Kalnes vgs.  Johanne Elida Kalager og Kristian Husum er plukket ut av Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget til å representere Norge i yrkes-VM i Shanghai,

Årets konkurranse ble arrangert i samarbeid med WorldSkills Norge og Vestfold og Telemarks fylkeskommune.