Uvanlig messekonsept i Lillestrøm
– Dette er ingen klassisk messe hvor rike aktører kan kjøpe seg større plass, sier prosjektassistent sier Sigrid Du Chau. Architect@Work retter seg blant annet mot folk som jobber med urbanisering og byplanlegging.

Uvanlig messekonsept i Lillestrøm

Architect@Work-messen på Nova Spektrum i Lillestrøm 23. og 24. november er laget for en yrkesgruppe som ikke liker å gå på messer.

Tekst: Eva Alnes Holte Foto: Thomas Entzeroth

– Dette er ingen klassisk messe hvor rike aktører kan kjøpe seg større plass eller vise frem ti år gamle produkter, sier Sigrid Du Chau, prosjektassistent i Architect@Work til arkitektnytt.no. Utstillerstandene skal ha samme størrelse og det er bare lov å vise frem de aller nyeste produktene.

Messen retter seg mot arkitekter og interiørarkitekter, designere, byggherrer, rådgivere og andre som jobber med byggeprosjekter, urbanisering og byplanlegging.

Temaet for årets messe er «Fremtidens materialer».


Ikke interessert i messer

Dette er tredje gang messen arrangeres i Norge. Architect@Work ble startet av fire belgiske arkitekter / interiørarkitekter i Kortrijk i 2005. Siden den gang har det blitt over hundre slike messer, i 30 ulike byer i 16 land. Ideen var den gang å løse problemet med at arkitekter og interiørarkitekter ikke virker interessert i å gå på handelsmesser.

– Men dette er jo også yrker hvor man har behov for ny kunnskap om nye materialer og produkter. Løsningen ble en strengt kuratert messe, hvor vi har egne komiteer med arkitekter og interiørarkitekter som godkjenner produsenter og produktene deres i forkant, forklarer Du Chau til arkitektnytt.no

Kilde: arkitektnytt.no