Utemiljø nr 5 på vei til abonnentene

Utemiljø nr 5 på vei til abonnentene

En rykende fersk utgave av bladet Utemiljø er nå på vei til deg som abonnerer. I nr 5 2019 kan du blant lese spennende nyheter om utebelysning og beplantning langs vei.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld

Tema for september-utgaven av Utemiljø er utebelysning. Her får du se noen flotte eksempler fra det norske firmaet Multilux som leverer belysning til både veianlegg, parker og idrettsanlegg. De forteller at innføringen av LED har gitt en revolusjon for utendørsbelysning.

Vi har også vært på besøk hos hagedesigneren Darren Saines og tatt bilder av hans kveldsbelyste private hage. Her er det ikke nødvendig å henge opp ekstra belysning til jul!

I Groruddalen i Oslo har det også blitt lysere de siste årene, med god hjelp av midler Groruddalssatsingen. Dette har gjort en enorm forskjell for utemiljøet og trivselen til folk i dalen.

I Bodø skjer det også mye spennende, blant annet har Anleggsgartnermester Svein Erik Johansen AS nylig anlagt en takhage med utsikt over hele Helgelandskysten. Er det toppen av optimisme – eller toppen av lykke? Det blåser i hvert fall mye i Bodø og det har gartneren tatt hensyn til.

Trenger du inspirasjon til beplantning langs vei? I Utemiljø får du tips til trær som egner seg, og inspirerende bilder av ferdige utemiljøer.

Har du fortsatt ikke har tegnet abonnement på Utemiljø? Klikk her for å bestille

Les også: Tips oss om spennende utemiljø-prosjekter