Utelek og utetrening i Lørenskog

Utelek og utetrening i Lørenskog

Tekst: Eva Alnes Holte

Tegning av aktivitetsparken som kommer til sommeren: Den nye aktivitetsparken på Sørlihavna ligger ved inngangsporten til marka i Lørenskog. (Illustrasjon: Lørenskog Kommune.)

Til sommeren kan unge og voksne trene i Lørenskog mens barna leker i parken ved siden av.

Lekeparken er der allerede – aktivitetsparken kommer i løpet av sommeren. Landskapsarkitekt Marius Hykkerud sier den nye parken er laget litt etter modell fra den som kom i Lillestrøm i fjor og som Utemiljø skrev om i temanummeret den gang.

 – Dette vil bli et fantastisk anlegg hvor det er lagt opp til trening både med egenvekt og med vektapparater, sier han. – Hele parken blir som et treningssenter med den forskjellen at det er gratis og utendørs.

 Variert tilbud

Aktivitetsparken er kommet i stand som et gratis folkehelsetilbud i Lørenskog kommune. Den vil inneholde en treningspaviljong med styrkeapparater, HC-toalett og mulighet for aktiviteter og gruppetreninger på taket. Utover dette vil det fortsatt være en sandvolleyballbane på området, et elektronisk spill med forskjellige vanskelighetsgrader til intervalltrening og en Biip-test hvor man kan sjekke formen sin.

Mikael og Gabriel

Lekeparken åpnet i fjor høst og ble med en gang flittig brukt fra morgen til kveld av de yngste i området. Den har fått navnet «Mikael og Gabriels lekeplass», oppkalt etter to gutter i Lørenskog, som i alderen ett og sju år ble revet bort, drept av deres egen mor.

Lekeplassen er blitt til gjennom et samarbeid med stiftelsen Erkeengler, Lørenskog kommune, Aktiv Lek AS, Feiring Bruk og Strømmen Sparebank. 

Minnefond

Det er barnas far, familie og nær venn som står bak minnefondet Erkeengler som ville hedre guttene og gi dem evig liv gjennom bidrag til nærmiljø. At lekeplassen blir satt stor pris på blant smårollingene på Lørenskog, er tydelig.

– Lekeplassen og aktivitetsparken er en flott oppgradering av Sørlihavna som inngangsporten til marka, sier Marius Hykkerud.

Landskapsarkitekt Marius Hykkerud tror aktivitetsparken også vil fungere som en sosial møteplass i nærområdet. (Foto: Privat).

Grenser til skogsområde

Et stort skogsområde inn mot Losby Gods ligger i tilknytning til de to parkene. På den andre siden av vegen ligger bebyggelsen tett i tett.  

– Det var et veldig dødt areal, en tidligere parkeringsplass, der hvor vi nå bygger aktivitetsparken, sier han. Han tror Lørenskogs befolkning vil sette stor pris på det nye tilbudet:

– Ikke minst blir området blir en sosial møteplass for liten og stor og et naturlig utgangspunkt for en treningsøkt etter litt kondisjonstrening i marka!