Svenske Trädkontoret oppretter søsterselskap i Norge

Kristin Moldestad, tre- og planteviter og selverklært trenerd, begynner som daglig leder av Trekontoret i Oslo 2. januar.

Trekontor i Oslo fra 1. januar

Publisert

– Mange i Norge ser opp til Sverige når det gjelder trepleie, men faktum er at Norge har kommet lenger enn Sverige i flere henseender, sier Gustav Nässlander, hageingeniør og medeier i Trädkontoret AB. 1. januar oppretter de et søsterselskap i Oslo. 

Kristin Moldestad,  tiltrer som medeier og daglig leder i det Oslo-baserte Trekontoret. Hun kommer fra stillingen som tre- og planteviter - hortonom og aborist - i  rådgivningsselskapet Cowi.  Gustav Nässlander traff henne i vår  på Oslotrærs fagdag "Trær som regel": 

– På konferansen innså jeg at Norge har samme utfordringer og behov som Sverige. Norge har kommet lenger enn oss når det gjelder beskyttelse av trær under bygningsoppføringer og regulering av trefelling i urbane miljøer. Der og da bestemte vi oss for å starte et nytt selskap i Norge. 

Gustav Nässlander og kollega Johan Östberg har jobbet med trepleie i mange år. Östberg etablerte et konsulentselskap i 2011. Nässlander har lang erfaring fra planteskolenæringen. I april 2021 slo de sammen de to selskapene til Trädkontoret. I dag teller de totalt ti medarbeidere med kontor i Malmø og Stockholm - og fra nyttår av også i Oslo. På kundelistene finner vi kommuner, kirkegårder, byggfirmaer og eiendomsselskap.

– Majoriteten av oppdragene handler om klimatilpasninger, om å styrke trebestanden og gjøre de mer motstandsdyktige for fremtidens klima.