GOD MORGEN?
Tore D. Carlsen spiser stort sett frokosten til lunsj. Men morra-kaffen er han avhengig av.

Tore D. Carlsen - elsker fredager og helg!

– Stort sett er det alltid en god morgen, sier Tore D. Carlsen, daglig leder for Maskin- og Utemiljø AS på Mysen og produkt- og utviklingsansvarlig for NorgesJord – blant annet, vår frokostvenn har mange jern i ilden. – Jeg er forresten motsatt av Stordalen; jeg elsker fredager og helg!

Tekst og foto: Eva Alnes Holte

Hva er dine faste frokostrutiner?

– Frokosten inntas stort sett til lunsj. Men for at morgenen skal være god, må jeg ha morra-kaffen en prat med gutta og jentene våre på jobben kl 06.

Er du A- eller B-menneske?

– Uten tvil B-menneske i helgene. I ukedagene må jeg være A, siden klokka ringer kl halv seks.

Hvilke planer har du for arbeidsdagen?

– Vanligvis er jeg mye på farten, men i dag blir det kontor-dag i Tårnet på Mysen. Det var styremøte i våre selskaper i går kveld, så det er en del ting å svare på og å ordne opp i etter det. Kommer til å være mye på kontoret i dag. På slutten av dagen skal jeg ha et intervju med en potensiell medarbeider – det blir spennende!

Noen spesielle bransjespørsmål som opptar deg for tiden?

– Det er det alltid! Nå er jeg veldig opptatt av rekrutteringen og bedre felles markedsføring av den flotte grønne byggebransjen vår. Vi må være flinkere til å synliggjøre det vi gjør. Ellers tenker jeg mye på bærekraft i hverdagen og sirkulær disponering av vann- og energilsøninger i tiden fremover. Noe som imidlertid forundrer meg skikkelig er hvor overraskende lite anleggsgartnerbransjen faktisk kan om jord og fremtidens jordløsninger og jordegenskaper. Vi blir neppe arbeidsledige med det første på Mysen!

Noen i bransjen som har imponert deg?

– Faktisk ganske mange. Det er så utrolig mange dyktige, trivelige og fremoverlente folk i anleggsgartnerbransjen, så å plukke ut noen få er vanskelig. Men her er noen navn i farten:

Åsmund Rohde Heramb i Gartnerhagen
Torger Lingelem i Rocks of Norway
Ole Christian Trandem I Østfoldgress nå Utomhus
Agaia-Gjengen
Stein Wikholm i Wikholm AS
Mari Myhrene i Fagus, Lise-Lotte i SOA og Merete i Naml.

Og så må jeg få lov til å trekke frem vår egen fantastiske administrasjonsleder Eriane Wennevold. Jeg er mektig stolt og imponert over reisen og utviklingen hun har hatt hos oss i Maskin og Utemiljø – fra lærling til toppleder på 10-12 år. Gleder meg stort til å jobbe sammen med henne og bedriftens utvikling videre med henne i lederstolen.