«Tømmerulven» som gjør hageavfall til hagegull

«Tømmerulven» som gjør hageavfall til hagegull

«Tømmer-Anton» har holdt nærmere 1000 tømmerhoggershow i 4 verdensdeler. Nå bruker han mest tid på å selge engelske flishoggere på det norske markedet.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Antons Timber AS

Olav Antonsen, ofte omtalt som «tømmer-Anton», har jobbet som profesjonell trefeller i 10 år og har felt over 100 000 trær. I flere år har han importert og forhandlet flishoggere i mange størrelser fra det engelske merket Timberwolf.

Dette er en produsent som har spesialisert seg på nettopp flishoggere, og som har 50 prosent markedsandel i England. Flishoggerne har også blitt veldig populære i Norge.

Timberwolf TW 230 drives av en Kubota 35 hk dieselmotor, og har 16×23 cm åpning. Vekten er bare 749 kg.

Det finnes mye rart på markedet av flishoggere og kompostkverner – alt fra «plastikk-skit» du får kjøpt på Biltema til dieseldrevne beltevogner på flere tusen kilo.

LES OGSÅ: Fiks jobben alene med elektrisk trillebår

Timberwolf sine flishoggere finnes i størrelser fra under 200 kilo til over 2 tonn. Fellesnevneren er at de kan omdanne brysomt hageavfall i form av grov kvist og ukurante greiner, til finkuttet flis som er kjekt å ha til mange formål i hagen eller parken.

Lastebil med kran til å fjerne tømmer.

«Tømmerulvene» finnes både som tilhengermodeller du hekter bak på traktoren eller bilen, eller beltegående flishoggere som er enklere å få med seg lenger ut i terrenget. Det siste er jo det ideelle i mange tilfeller; la flishuggerden komme til kvisten i stedet for å kjøre kvisten til flishoggeren.

Timberwolfs styrke er de utrolig kraftige matevalsene som kan «spise» grov og tørr kvist uten problemer.