Takler 55 cm snø og kaster den 19 meter

Takler 55 cm snø og kaster den 19 meter

Er du lei av snøfresere som stopper når de får en real, norsk snø-utfordring? Da vil nok den nye toppmodellen fra Toro gi deg godfølelsen tilbake. Her snakker vi krefter og designdetaljer som vil glede proffene.

Tekst: Tore Fjeld Foto: Toro

FRIKOBLING: Det er praktisk å kunne koble ut drift på det ene hjulet mens det andre går. Da blir det lett å snu uten store svinger.

Toro Power Max HD 1432 OHXE er en svært kraftig maskin som takler selv de mest ekstreme snømengdene.

Den jafser i seg 1443 kilo snø i minuttet og det i 81 cm. bredde. Det betyr at området blir ryddet raskere. En smart funksjon gjør at du kan frikoble hjulene og dermed snu på den berømte tiøringen. Uten denne muligheten ville du måtte ta en stor U-sving og etterlate deg snø før du kom inn igjen der du var.

Motoren er 4-takt på 420 cc. Det gir deg nok krefter til å komme opp bratte bakker og kaste snøen opp mot 20 meter. Nettopp det kan i mange tilfeller være nødvendig.

Du styrer retning og høyde på «utskytingen» med en såkalt Quick Stick. Med denne kan du dreie utkasterrøret, som er i solid stål, hele 200 grader.

LED-LYS: Det er ikke lurt å operere en slik maskin i mørket. Men med det innebygde lyset på, ser du hva som er i vente foran deg.

Skal du ut etter mørkets frembrudd, er det greit å kunne skru på det innebygde LED-lyset som gjør at du ser bedre hva som er foran deg.

Og selv om de fleste som bruker snøfresere har på seg hansker eller votter, er det nok en kjærkommen detalj at det er elektrisk varme i håndtakene.

Det går 4 liter bensin på tanken, noe som gjør at du kan holde på lenge før påfyll. Maskinen har naturligvis håndstart med snor, men også mulighet for elektrisk start med 230 V.

Hjulene er 16’’ og har et mønster som sikrer god fremdrift selv på vanskelig underlag. Skulle det likevel blir problemer, kan du sette på egne kjettinger (ekstrautstyr).

Toro Power Max HD 1432 OHXE har en anbefalt utsalgspris på 34.990,- (inkl. mva) og selges hos Maxbo, Montér og EIK Senteret.

Last ned produktblad (PDF)
Se video av snøfreseren i bruk