Steen & Lund ble for store og tapte penger

Steen & Lund ble for store og tapte penger

Etter noen år som en del av BetonmastHæhre, er Steen & Lund igjen tilbake som selvstendig firma. Noen prosjekter i 2017 og 2018 ble for store og resulterte i tap. Nå skal firmaet tilbake til kjernevirksomheten.

Tekst og foto: Tore Fjeld

Det er nok mange mindre firmaer i anleggsgartnerbransjen som tenker: «Hvis vi bare hadde vært litt større, kunne vi tatt på oss de store oppdragene».

Men historien om Steen & Lund kan være en påminnelse om at det kan være minst like lurt å holde seg på det nivået man er, og sørge for god lønnsomhet der.

Det er NAML-nytt som forteller om løsrivelsen fra gigantfirmaet BetonmastHæhre (nå heter de Hæhre & Isachsen Gruppen)

Det skjedde like før jul i fjor, da flere ansatte i Steen & Lund, samt noen andre investorer, kjøpte tilbake anleggsgartnerfirmaet.

Daglig leder Petter Vistnes. (Foto: Steen & Lund)

Tilbake til røttene

Daglig leder Petter Vistnes i Steen & Lund sier at nå skal det konsentreres om kjernevirksomheten.

– Det er utvikling, bygging og og vedlikehold av uterommene vi er best på, og det er dette vi skal drive med fremover, sier Vistnes til NAML-nytt.

Han forteller at den kraftige veksten selskapet opplevde også fikk noen uheldige konsekvenser:

– En del større enkeltprosjekt har tatt resultatet veldig ned, og årsresultatene for 2017 og 2018 er katastrofalt dårlige, medgir Vistnes.

Steen & Lund jobbet i september 2019 blant annet med en stor beplantningsjobb i Karl Johans gate.

Vil at ansatte skal eie

Den daglige lederen tror det er bra at ansatte er med og eier firmaet de jobber i. Og det er meningen at flere skal bli invitert med som eiere i tiden fremover.

– De ansatte er den viktigste ressursen vår, og uavhengig av om de er inne på eiersiden eller ikke mener jeg at bærekraft også handler om medarbeiderne du har i organisasjonen. God helse både fysisk og mentalt, og det å ta vare på de ansatte og la dem få utvikle seg, er helt avgjørende for en moderne bedrift på sikt, sier Vistnes til NAML-nytt.

LES OGSÅ: Steen & Lund jobber fossilfritt i Oslo sentrum

Steen & Lund har rundt 300 fast ansatte, men hyrer inn ytterligere 150 når det virkelig er mye å gjøre.