Sommer ute – vinter inne
BRRR – hva med en klatretur oppover isveggen i Snø Oslo? (Foto: Snø Oslo)

Sommer ute – vinter inne

– Vi har besøk fra hele Norge og fra utlandet. En familie fra India var her for å lære seg å gå på ski. De syntes det var kjempe-eksotisk med snø i sommer-Norge, forteller Lisa Strøm Walton i Snø Oslo på Lørenskog.

Tekst: Eva Alnes Holte Foto: Eva Alnes Holte / Snø Oslo

Det er august og 18 varme ute, men familien Jensen har kledd seg for snø og kulde – og alpint. Fra venstre: Stella (8), Kristian og Madeleine (12). (Foto: Eva Alnes Holte).

Anlegget stod ferdig i januar 2020. Det huser en 500 meter lang bakke, har fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og en langrennssløyfe på en kilometer meter hengende i taket.

– Om morgenen før vi åpner alpinbakken er langrennssløyfen på 1,5 km lang, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Lisa Strøm Walton. Vi møter henne og daglig leder Helge Bonden til en sommerprat om vintersport generelt og Snø Oslo spesielt – «Verdens råeste helårsarena for snøopplevelser».

Snø Oslo er en del av den nye Snøbyen på Lørenskog. – Snø er selve hjertet i bydelen, sier Bonden og forteller om nye næringsbygg, leiligheter og hotell. – Ideen er å skape en bydel preget av aktivitet, mestring og glede.

BINDER BYDELEN SAMMEN: En landskapstrapp er oppført mellom Snø Oslo, Wang Toppidrett og Thons nye hotell på Lørenskog. Trappa er mye brukt som rekreasjonsområde blant beboere og brukere – og ikke minst av elevene på Wang.

Vinteren er lang i Norge

– I stedet for bare liksom å holde ut den kalde årstiden, ønsker vi at flere skal ha forutsetninger for å nyte snøen, sier Walton. Hun og Bonden er enige om at nordmenn ikke er født med ski på beina.

– Nordmenn er nok ikke født med ski på beina lenger. Vi vil være en rekrutteringsarena for skisporten i Norge, sier Lisa Strøm Walton i Snø Oslo. (Foto: Eva Alnes Holte)

– Det der er bare en myte. Det er veldig mange som aldri har gått på ski. Vi har derfor skikurs for alle aldersgrupper. Vi ønsker både å være et sted hvor man kan lære de mest grunnleggende tingene og å være en rekrutteringsarena for skisport i Norge, sier Walton. Hun forteller at de har besøkende fra tre til 86 år.

Snø Oslo AS eies av Selvaag By

Du kan lese mer om Snø Oslo i neste utgave av Utemiljø, men her er en smakebit på snøaktivitetene.