Sølv i Stihl Timbersports
Norges sølvlag – fra venstre: Ole Magnus Syljuberget, Vebjørn Bleka Sønsteby, Ole Ivar Lierhagen og Jon Arne Borg Engø.

Sølv i Stihl Timbersports

Det norske landslaget tok sølv i årets Nordiske Mesterskap i STIHL Timbersports. Årets store overraskelse stod midlertidig Gunde Svans’ sønn, og Timbersports-rookie, Ferry Svan for da han tok sølvmedalje i seniorklassens individuelle konkurranse.

Mesterskapet fant sted på Kungstorget i Gøteborg der Norge, Sverige og Danmark braket sammen i flere fartsfylte dueller. Det norske laget hadde store ambisjoner, men tapte knepent mot svenskene i lagkonkurransen.

– Det var litt under pari i lagkonkurransen. Samtlige på laget misset litte granne og hadde ikke nok fokus. Da ble det for tungt. Nå sikter vi på revansje under VM på Lillehammer i november, sier Ole Ivar Lierhagen, landslagskaptein for det norske landslaget i STIHL Timbersports.
Sveriges rookie-landslag kom på tredjeplass i lagkonkurransen. Danmark endte på fjerde.

Gunde Svans sønn på pallen
Totalt stilte 13 deltakere fra Norge, Sverige og Danmark i det som er den siste konkurransen før verdensmesterskapet i Håkons hall på Lillehammer braker løs 3. – 4. November.

Flere personlige rekorder
Ole Magnus Syljuberget og Vebjørn Sønsteby fra Ringsaker satt begge personlige rekorder. Syljuberget satt også mesterskapets bestetid i motorsag-øvelsen Stock saw
– Dette var helt rått. Jeg storfornøyd med resultatene i dag, spesielt Stock saw. Det viser at jeg kan hevde meg blant de beste. Dette lover godt før VM, sier en glad Ole Magnus Syljuberget.

I STIHL Timbersports konkurreres det i seks øvelser og utøverne må håndtere øks, motorsag og en to meter lang håndsag. Øvelsene med øks heter Springboard, Standing Block Chop og Underhand Chop, mens øvelsene med sag og motorsag heter; Stock Saw, Single Buck og Hot Saw. Grenene har fokus på en kombinasjon av ferdighet og styrke der utstyret kan veie opptil 30 kilo og ha en kraft på 80 Hk.