Slutter som fylkesordfører – begynner hos anleggsentreprenør
Fylkesordføreren i Rogaland ønsket seg nye utfordringer, anleggsentreprenøren ville ha hjelp til langsiktig planlegging. Daglig leder Bjørn Risa i Risa-konsernet har ansatt Marianne G. Chesak som leder for strategi og samfunnskontakt. (Foto: Risa)

Slutter som fylkesordfører – begynner hos anleggsentreprenør

Hun har prøvd seg i gravemaskinen og tatt syretesten – til høsten slutter Marianne Gudmundson Chesak som fylkesordfører i Rogaland for å begynne som leder for strategi og samfunnskontakt i Risa-konsernet.

Tekst: Eva Alnes Holte

Stillingen er nyopprettet for henne. Risa Gruppen AS består av Risa, Risa service og Bjørns Hage og anlegg. Hovedkontoret ligger på Nærbø i Rogaland.

Må tenke langsiktig

– Neste år er vi 75 år. Men vi har ikke noen framtid hvis vi ikke forstår hvor bransjen er på vei. Jeg må ha med meg noen som kan ha et videre blikk for hva som skjer. Vi skal bygge et solid entreprenørselskap, vi vil engasjere oss mer, sier daglig leder Risa på selskapets hjemmeside .

Ny fylkesordfører vil være på plass 24. oktober i år. Da begynner jobben i Risa-konsernet for nåværende fylkesordfører. Hun kjenner godt til selskapet fra før, blant annet på grunn av arbeidet med lærlinger.

Må lære mer om anleggsbransjen

– Og i fylkeskommunen jobber vi mye med vei. Nå vil jeg være med å ta selskapet inn i nye tider, sier hun til risa.no. – Jeg kan bruke kunnskapen jeg har fått fra politikken. Endringer skjer raskt og disse vil også påvirke Risa.

Hun vet hun må lære mye om hvordan anleggsbransjen fungerer.
– Men innen strategiarbeid, tenke helhet, hvilke krav vi må tilpasse oss – der er jeg godt forberedt.

– Vil den nye jobben få betydning for deg som fylkesordfører? spør risa.no

– Derfor vil vi være åpne. Fylkeskommunen har kontrakter med Risa. Disse er ikke gitt politisk, men etter anbudsrunder.

Chesak går ut av alle verv i Arbeiderpartiet når hun begynner hos Risa.
– Etter åtte år for fullt i politikken, ser jeg fram til å gjøre noe annet, sier hun til risa.no.

Syretesten bestod forresten av løpetur opp til Risatoppen 480 meter over havet.