Rekordstor park- og anleggsmesse
VELKOMMEN: – Velkommen til Park & Anlegg, sier prosjektleder Marit Sagen, som også er ansvarlig for gartnerdelen av Hagemessen, datter av en gartner og korrekt antrukket i grønt for anledningen.

Rekordstor park- og anleggsmesse

Startskuddet har gått for den årlige grønne messen på Nova Spektrum i Lillestrøm – denne gang med flere utstillere og et større faglig program enn noensinne.

Tekst og foto: Eva Alnes Holte

Park & Anlegg er en fagmesse for alle som jobber i park- og anleggsbransjen. Leverandører av maskiner, stein og dekker, parkmøbler og generelt utstyr til grøntbransjen stiller ut sine nyheter Her finner du også lekeplassutstyr, parkmøbler, gravplassutstyr, belysning, vannhåndtering, rør, avfallshåndtering, stein, planter og trær.

Inspirasjon og faglig påfyll

–Mange utstillere ser på dette som sin viktigste møteplass fordi messen besøkes av en riktig målgruppe, sier prosjektleder siden 2017, Marit Sagen. Hun forteller at antall utstillere og besøkende har økt jevnt og trutt de siste årene. – I fjor hadde vi 150 utstillere, i år har 188 booket stand. Vi har derfor utvidet arealet til å dekke to hele haller på til sammen 18 000m2, mot 13 000m2 i 2021. Vi vet at de som besøker messen er profesjonelle mennesker som brenner for faget sitt. I tillegg til å vise dem alt det nyeste som finnes av produkter, maskiner og lignende på messen, ønsker vi også å gi dem inspirasjon og faglig påfyll. I år er derfor det faglige programmet enda sterkere og mer spisset enn tidligere.

Som vanlig er det NAML – Norske anleggsgartnere miljø- og landskapsentreprenører – som står bak fagprogrammet. Fagansvarlig Bjørn Aakerholt i NAML lover både overvann, batteriløsninger og bærekraftig jord. Også gummipellets i kunstgress er et tema.

I dag er siste messedag for Architect @ Work i Nova Spektrum. Dette er tredje gang Architect@Work avholdes i Norge. Messen retter seg mot arkitekter, designere, byggherrer, rådgivere, interiørarkitekter og andre som jobber med byggeprosjekter, urbanisering og byplanlegging.