Oslo kommune oppgraderer grøntområder i Groruddalen

Oslo kommune oppgraderer grøntområder i Groruddalen

De siste månedene har Oslo kommune oppgradert grøntområder på Stovner og Vestli i Groruddalen. Dette er et svar på beboernes ønsker om tryggere og triveligere oppholdssteder ute.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Oslo kommune/Bydel Stovner

Gjennom Groruddalsatsingen har Oslo kommune ønsket å bedre levekårene i Groruddalen. En viktig målsetning for prosjektet har vært å gi beboerne det de faktisk ønsker seg, og ett av svarene har vært å få flere hyggelige steder å gå tur eller møtes utendørs. Siden prosjektet startet er det blitt laget flere parker, turveier og hyggelige møteplasser.

Hyggelig langs Tokerudbekken

Nå i sommer var det strekningen langs Tokerudbekken på Stovner som sto for tur. Bakgrunnen for oppgraderingene var et ønske om at turveien skal oppleves tryggere og mer oppholdsvennlig. Og det har det blitt!

LES OGSÅ: Demenslandsby kåret til Årets helsebygg 2020

I bunnen av bekken, ved Groruddalen golfklubb, står det første av tre informasjonsskilt om artsmangfold og historie langs bekken. Det er også lagt ny plen.

Du kan starte turen ved golfbanen, der det er satt opp informasjonsskilt om hva slags planter og dyr du kan finne ved bekken. Vandrer du videre oppover, vil du se at det er åpnet opp i vegetasjonen slik at du kan gå helt bort til bekken.

Trenger du en pust i bakken kan du sette deg ned på disse store steinblokkene.

Midtveis langs bekken ble det i fjor etablert en rasteplass med bord, benker og grill. Rasteplassen er i sommer oppgradert med nytt gress, enda et bord med benker, og lyktestolper slik at det føles tryggere å være der.

Hyggelig rasteplass med grill ved Tokerudbekken.

I tillegg har Bymiljøetaten gitt tre kjempefine tre-skulpturer som står i utkanten av rasteplassen. Krokodillen og villsvinet er utskåret i Douglasgran, mens uglen er utskåret i robinia.

Øverst langs bekken, under broen som binder Vestli til Trondheimsveien, er det også satt opp to benker, sådd gress og plantet to trær. Bergpartiet ned mot bekken er også oppgradert slik at man kan gå helt ned til bekken. Her vil det også komme belysning.

Oppgraderingene er gjennomført i tett samarbeid med Bymiljøetaten, og finansiert av Bydel Stovner gjennom Groruddalssatsingsprosjektet, Utvikling av delbydel Vestli.

Treskulpturene er gitt til Bydel Stovner av Bymiljøetaten.

Grill og treningsapparater

I høst har nok et uteområde på Vestli fått en ansiktsløftning. Grøntområdet, kjent som «Lille Wembley» lokalt skal bli et nytt attraktivt møtested med benker, bord, utegrill og treningsapparater.

I oktober startet arbeidet med å tilrettelegge for en mer attraktiv møteplass, og allerede er treningsapparater på plass. Det skal fortsatt gjøres en liten jobb før alt er ferdigstilt, i tillegg kommer det altså sitteplasser, bord og en utegrill.

Når hverdagen er tilbake etter korona-pandemien, håper Bydel Stovner og Bymiljøetaten at Vestli-beboerne får glede av det nye uteområdet.

LES OGSÅ: Korona-krisen viser at vi trenger flere grøntområder

Arbeidene på «Lille Wembley» startet opp i oktober.