Ønsker seg flere jenter i anleggsgartnerbransjen
– Vi har fått flere jenter inn i anleggsgartneryrket, men fremdeles er det en stor overvekt av gutter / menn. Rekrutteringen av både gutter og jenter kunne vært bedre, synes anleggsgartner Tore D. Carlsen.

Ønsker seg flere jenter i anleggsgartnerbransjen

(Artikkelen er over 1 år gammel).

Tekst: Eva Holte Foto: Privat

Tore D. Carlsen, Maskin og Utemiljø:
Ønsker seg flere jenter i anleggsgartnerbransjen

– Jenter er mer strukturerte og bedre på planlegging. Gutta har mer tendens til å kjøre på. Når man kombinerer disse to egenskapene blir det veldig bra, synes Tore D. Carlsen, anleggsgartner og daglig leder i Maskin og Utemiljø på Mysen.

Carlsen sier han gjerne skulle sett at flere jenter søkte seg til anleggsbransjen:

– Jentene er superdyktige og lager flotte anlegg, både på grå og grønn sektor. Dessuten er jentene jevnt over ofte noe bedre på kundekontakt enn gutta.

Carlsen sier han har hatt mange jentelærlinger opp gjennom årene.
– Vi har fått flere jenter inn i anleggsgartneryrket, men fremdeles er det en stor overvekt av gutter/menn. Rekrutteringen av både gutter og jenter kunne vært bedre, sier han.

Behøver ikke løfte tungt

Han mistenker at mange jenter tror det er for mange tunge løft i jobben. – De tenker kanskje det før de har undersøkt nærmere. Nå finnes det utstyr og verktøy for det aller meste. Det er ikke slik at man må bruke rå muskelkraft, det har ikke gutta gjort heller på mange år. Tro meg, gutta er de første til å se etter nye løsninger så de slipper å løfte så tungt.

Det burde absolutt vært flere jenter i bransjen, synes Tore D. Carlsen. – Gutta synes også det! Arbeidsmiljøet blir bedre. Både tonen og trivselen blir bedre, mener han.

Les også om søstrene Yngvild og Eriane som valgte anleggsgartnerfaget: