Ny løsning for hygiene på lekeplasser

Ny løsning for hygiene på lekeplasser

På lekeplasser er det ikke til å unngå at mange personer berører de samme overflatene. Dette kan gjøre at virus sprer seg. Nå lanserer Norsk Lek og Park et nytt system for håndhygiene på lekeplasser.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Norsk Lek og Park AS

Ideelt sett bør vi vaske hendene før og etter et besøk på lekeplassen, men det er ikke alltid praktisk mulig å få til. Løsningen Protectonetic er en hånddispenser spesielt utviklet for bruk på lekeplasser, i parker og andre offentlige rom der det er smart å få vasket hendene.

Plass til 3000 doser

Hånddispenseren kan utstyres med morsomme figurer som gjør at barna synes det er stas å «sprite» hendene. Påfyllingstanken på 2,5 liter holder til 3000 desinfeksjoner.

Forskere har funnet ut at korona-viruset kan overleve på en overflate av metall i opptil tre døgn. Dersom brukerne av lekeapparater og utendørs treningsapparater «spriter» hendene før og etter en økt med lek eller trening, vil det være et viktig tiltak for å stoppe spredning av både korona og andre virus og bakterier.

LES OGSÅ: Hygienestasjoner blir en del av den nye hverdagen

Brukes uten strøm

Protectonetic trenger ikke å kobles til strømnettet. Apparatet har en pedal som brukeren tråkker på noen ganger, så vil kinetisk energi sørge for at den sensordrevne pumpen aktiveres, og desinfeksjonsmiddelet doseres. Med andre ord trenger du ikke å ta på selve apparatet.

I denne videofilmen kan du se hvordan hånddispenseren fungerer i bruk.