Nordmenn har satt ny terrasserekord

Nordmenn har satt ny terrasserekord

Da Norge ble korona-stengt, satte det norske folk i gang med å bygge ny terrasse. I løpet av våren solgte Moelven terrassebord tilsvarende 40 000 typiske norske terrasser. 

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Einar Breen

Ifølge en undersøkelse utført av Norstat for Frende forsikring, skal én av tre nordmenn «bare» være hjemme i ferien. Da er det kanskje ikke så rart at mange har brukt våren til å bygge ny terrasse. Den samme undersøkelsen sier også at 33 prosent har pusset opp i hus eller hage i løpet av våren.

I perioden 15. mars til 15. juni kjøpte nordmenn terrassegulv tilsvarende arealet av 171 fotballbaner, eller 40 000 terrasser på 30 kvadratmeter hver,  bare fra Moelven.

– Vi har aldri opplevd en slik terrasseboom som dette. Iveren etter å bygge terrasse gikk til himmels i det Norge stengte ned. Vi er fremdeles tidlig i terrasse-sesongen, og etterspørselen er ekstraordinær. Vi jobber nå på spreng for å ikke gå tomme for varer. Skulle det skje enkelte steder, er forklaringen rett og slett et byggeskred vi vanskelig kunne planlegge for, sier Bjarne Hønningstad, divisjonssjef hos Moelven Wood, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Manglerud borettslag fikk pris for uteanlegg

Spente på høsten

Moelven har i vår produsert terrassegulv både sent og tidlig for å kunne møte den økte etterspørselen. Sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, så har terrassesalget økt med 50 prosent.

– Vi gleder oss selvsagt over den store veksten, og at vi har klart å holde hjulene i gang under koronautbruddet. Samtidig vet vi at framtiden i byggebransjen aldri har vært mer usikker, og at en sommer ikke varer evig. Selv om det er plankekjøring akkurat nå, så er vi spente på høsten, sier Hønningstad, og legger til:

– Men før den tid vet vi at mange nordmenn kommer til å få sitte på en ny terrasse enten hjemme, på hytta eller på campingplassen.

Mest salg i vest

Hvor i landet har nordmenn kjøpt mest terrassegulv? Her er topp 3-lista! (Gammel fylkesmodell)

Rogaland
Hordaland
Trøndelag