Nederlandsk blomstergigant etablerer seg på Romerike
Hilverda De Boer, en av Europas største leverandører av blomster og planter, har inngått leieavtale med Bulk Industrial Real Estate om å bygge nytt lager i Bulk Park Lindeberg, cirka 25 minutter utenfor Oslo. (Illustrasjon: Bulk Industrial Real Estate).

Nederlandsk blomstergigant etablerer seg på Romerike

Det er miljøfokus hele veien på det nye 3 300 m2 store plantelageret til Hilverda De Boer på Lindeberg. Insektshotell, beplantning på bakken, vegger og tak skal sikre biologisk mangfold.

Tekst: Eva Alnes Holte

Bærende konstruksjoner vil være i tre og bidra til et karbonavtrykk som er minst 40 prosent lavere enn i tradisjonelle bygg, heter det i en pressemelding fra Bulk Industrial Real Estate. Bygget skal også utstyres med solcelleanlegg på taket.

Tenker ombruk

I tillegg er målsettingen at byggeplassen skal være fossilfri og med så lite bygningsavfall som mulig (mindre enn 19 kg/m2). Minst 90 prosent av bygningsavfallet skal sorteres med tanke på så høy grad med resirkulering som mulig. Prosjektet planlegges og bygges med tanke på senere ombruk av materialer og konstruksjoner. Bygningen vil være BREEAM-NOR sertifisert, og skal ha energiklasse mørkegrønn A.

Ferdig innen 1. desember

Grunnarbeidene vil starte i mai 2023, og eiendommen skal etter planen være ferdigstilt og overlevert innen 1. desember 2023.

Hilverda De Boer har virksomhet i mer enn 60 land og har over 400 ansatte. Hovedkontoret ligger i Aalsmeer i Nederland. I Norge er selskapet lokalisert i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Ålesund.
Bulk Park Lindeberg er en av flere Bulk-parker med lager og logistikkeiendommer, og har totalt 11 leietakere og cirka 55.000 kvadratmeter bygget areal. Hilverda De Boer vil få naboer som Hesselberg, Hydroscand, PetXL, Etman, Alimenta og Sigurd Stave Maskin. Når Hilverda De Boer flytter inn i Bulk Park Lindeberg vil parken være fullt utbygget og ha bidratt til cirka 450 arbeidsplasser.

Når Hilverda De Boer flytter inn i Bulk Park Lindeberg vil parken være fullt utbygget og ha bidratt til cirka 450 arbeidsplasser.

Kilde: Pressemelding fra Bulk Industrial Real Estate.