Naturstein fra Jæren

Naturstein fra Jæren

Tekst: Bergknapp Bilde: Bergknapp

Grasrota Nordstein AS har signert forhandleravtale med Borsheim AS.

Den nye avtalen gjør Grasrota Nordstein AS til en landsdekkende forhandler av naturstein fra Borsheim AS.

 «Dette er en gledens dag for oss i Grasrotakonsernet» sier styreleder Jakob Årsvold. «Fra før har vi en grønn profil gjennom selskapene Grasrota AS og Bergknapp AS, og det er veldig gledelig at Grasrota Nordstein AS nå blir et grønnere selskap med fokus på bærekraft og miljø.»

«Grasrotakonsernet sitt grønne fokus, samt deres fagkunnskap, var helt avgjørende faktorer for oss når vi skulle finne en samarbeidspartner», sier Jarle Borsheim i Borsheim AS. Selskapet har produsert naturstein i bruddet i Hellvik i en årrekke, men satser nå stort og er i gang med å bygge en ny fabrikk.
Tidligere har Borsheim stort sett produsert blokker, men vil nå produsere natursteinprodukter til komplette uteanlegg. Produksjonen er allerede satt i gang, men med den nye fabrikken vil kapasiteten økes betraktelig. Den nye fabrikken forventes å være i drift i løpet av 2022 og vil da være leveringsdyktig på større prosjekter.

«Vi ser fram til å videreføre de stolte tradisjonene i Norge med å produsere stein her i landet» sier Jarle, og legger til at med den nye produksjonen vil man nesten skape en liten industrirevolusjon på Jæren. «Ut fra Grasrota sitt perspektiv, har avtalen en potensiell verdi på 100 MNOK i et 5års perspektiv» sier styreleder Jakob Årsvold. Den nye produksjonen blir mye mer automatisert enn vi tidligere har sett i Norge, dette gjør at vi kan tilby norskprodusert naturstein i det Norske markedet til konkurransedyktige priser. Dette vil også ha en betydelig positiv innvirkning på klimaavtrykket til naturstein i Norge, som ofte blir sendt til og fra Asia og Sør-Europa.

Daglig leder i Grasrota Nordstein AS, Jon Løkkeberg, er ikke mindre entusiastisk. «Kapasitetsutfordringer har preget bransjen når det gjelder kortreist stein. Det er derfor veldig gledelig at noen tør å satse stort i Norge, og vi regner med at dette faller i smak hos byggherrer over hele landet». «At Borsheim AS i tillegg utnytter stein som allerede er tatt ut, men som frem til i dag ikke har egnet seg for eksport, gir oss en miljøgevinst som er meget hyggelig å presentere i markedet».

Spørsmål kan rettes til daglig leder i Grasrota Nordstein AS, Jon Løkkeberg tlf.: 911 95 618,
E-post: jon@grasrota.net, eller daglig leder i Borsheim AS, Jarle Borsheim tlf.: 982 13 681,
E-post: jarle@gborsheim.no