Nå kan du få motorsag levert på døra

Nå kan du få motorsag levert på døra

Trenger du ny motorsag, men har ikke mulighet til å dra på butikken for å hente den? Nå tilbyr Stihl mulighet for å kjøpe motorsag på nett, og få levert på døra.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Stihl

Tidligere har kunder kun hatt mulighet til å hente hos en forhandler, men fra og med april tilbyr Stihl mulighet for hjemlevering også av motorsager ved kjøp online hos sertifiserte forhandlere. Med denne beslutningen blir samtlige produktkategorier fra Stihl tilgjengelige for hjemlevering via forhandlere med nettbutikk.

– Nå får kundene mulighet til praktisk hjemlevering av samtlige produktkategorier fra Stihl. Vi er sikre på at vi kan nå nye markeder og innfri kundekravene samtidig som vi kan beholde varemerkefilosofien vår, sier Bjørn Sønsteby, salgssjef Stihl Norge

LES OGSÅ: Vi står i dette sammen. Ta det med ro og bruk penger

Sikkerheten ivaretatt

Beslutningen om å tilby hjemlevering av motorsager i noen land ble tatt i begynnelsen av 2020, og timingen må sies å være svært bra med tanke på situasjonen med virusutbruddet. For Stihl er sikkerhet årsaken til at det har tatt litt tid før de har valgt å tilby hjemlevering av motorsager.

Tidligere har kunder som har bestilt motorsager online, blitt henvist til en sertifisert forhandler for å hente produktet. Der har forhandleren levert det ferdig montert og prøvekjørt for å kunne tilby råd og instruksjoner for sikker bruk.

– Vi har lett etter en løsning som gjør det enklere for kunden å handle produktene våre, samtidig som vi ikke mister ekspertisen og rådgivningen fra forhandlerne våre. Nå finnes det flere måter kundene kan få dette på, sier Bjørn Sønsteby.

Ved hjemlevering av motorsager gjelder følgende:
* Motorkropp, sverd og kjede leveres i én pakke.
* Stihl-forhandlere tilbyr kundestøtte via telefon og instruksjoner i ordinære åpningstider.
* Netthandelplattformen hos autoriserte Stihl-forhandlere tilbyr sikkerhetsinstruksjoner for motorsag og en tydelig lenke til hver modells aktuelle instruksjonsalternativer, f.eks. monteringsvideo.

Bli sittende i bilen

En annen aktør som har tilpasset seg den nye situasjonen med virusutbruddet er Biltema, som har lansert tjenesten Kjøp & Hent Drive in. Det fungerer sånn at du bestiller varene på nett, og så får du en SMS når det er klart for henting.

Men siden det er anbefalt med så lite fysisk kontakt som mulig, slipper du å gå ut av bilen når du henter varene. Du bare sender en SMS, så kommer en av de ansatte i Biltema ut med varene og legger i bagasjerommet på bilen. Det eneste du må gjøre er å passe på at døra er ulåst og åpnet.

Du kan lese mer om tjenesten her.