Lost and found i Botanisk hage
GARTNERENS UTSTILLING: Det er mye som er gjenglemt i Botanisk Hage opp gjennom årene. Gartner og fotokunstner Kristin Witberg har laget utstilling av gjenstandene. (foto: Kristin Witberg)

Lost and found i Botanisk hage

Tekst: Eva Alnes Holte Foto: Flere

Lost and found i Botanisk hage

Gartner og fotokunstner Kristin Witberg har laget fotoutstilling av gjenstander som er funnet av Botanisk hages gartnere gjennom fire tiår.

Folk har glemt igjen små figurer, leker, smokker, sprettballer, avisutklipp og en myriade av andre gjenstander. Hver gjenstand har sin egen ukjente historie. Du kan se dem på Tøyen T-stasjon ut november og kanskje ut desember også. Kanskje kjenner du igjen noe du selv har glemt igjen?

Kristin er den sterkeste blant gartnerne, regjerende mester i håndbak – og elsker å kjøre motorsykkel. (Foto: Bente Helenesdatter Pettersen).

Samlingen av gjenglemte ting er dokumentert av fotokunstner Kristin Witberg (59). Hun har de siste 14 somrene jobbet som gartner i Botanisk hage. Kristin har hovedansvaret for å klippe de store plenene og er ellers opptatt med å rake, koste, luke og blåse veier. Hun tar gjerne i et tak, også større sjauejobber. Kristin er nemlig den sterkeste dama blant gartnerne, regjerende mester i håndbak – og elsker å kjøre motorsykkel, leser vi på Facebooksiden til Naturhistorisk museum.


I tillegg til gartnerjobben i Botanisk Hage, har Kristin sin egen praksis innen gestaltterapi. Hun jobber også i Humana BPA og er fotograf og billedkunstner. I tillegg jobber hun i Humana BPA og er fotograf og billedkunstner. Om sesongarbeidet i Botanisk Hage sier hun at det er en sann glede:

– Det er godt for kropp og sjel å kunne følge årstidene og se alt som gror og blomstrer. Det er visuelt vakkert her, og det er like fint når høsten kommer og løvet faller. Det er godt å være ute i sol og regn. Jeg møter daglig massevis av hyggelige mennesker i alle aldre. Og jeg har fantastiske kolleger.

«Lost and found» vises på Tøyen T-banestasjon. Fotoutstillingen står ut november og kanskje ut desember også. Det er laget postkort av alle bildene.

(Foto: Kristin Witberg).

(Foto: Kristin Witberg).

Her er gartnergjengen ved Naturhistorisk museum som jobber utrettelig med å holde Botanisk hage fin gjennom hele året. (Foto: Kristina Bjureke / Naturhistorisk museum).