Lær om bruk av stauder i offentlig miljø

Lær om bruk av stauder i offentlig miljø

Staudebed har ikke rykte på seg for å være spesielt lettstelte, men det er likevel fullt mulig å bruke stauder i offentlige beplantninger.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld

Tirsdag 19. mars arrangerer Staudegruppa i Norges Gartnerforbund (NGF) seminar om stauder. De har satt sammen et spennende program rettet mot forvaltninger, landskapsarkitekter, anleggsgartnere og andre interesserte.

På seminaret vil noen av våre fremste staudeeksperter fra Norge og Sverige gi deg praktiske tips og råd om hvordan man lager lettstelte, kreative og holdbare staudeplantinger. Seminaret tar for seg temaer som naturstauder, historiske stauder, kreative løsninger for små budsjett og optimale plantinger.

Foredragsholderne er:

Torunn Hovland Ljone som driver staudegartneri i Hardanger og forteller om naturstauder som er på vei inn i norske anlegg.

Gunn Hagen som forteller om gamle sorter stauder som kan være aktuelle ved restaurering av eldre hageanlegg eller beplantninger.

Eva Kleffelgård som jobber i Botanisk Hage på Milde skal fortelle om hvordan du kan få kreative løsninger på et lite budsjett.

Mona Holmberg som driver som praktisk landskapskonsulent og holder foredrag om bruk av stauder i offentlig miljø i flere land vil ta for seg sortsvalg, planting og vedlikehold.

Mer informasjon om program, priser og påmelding finner du her – påmeldingsfristen er 8. mars.

LES MER: Derfor blir tujahekken brun – slik redder du den