Kubota åpner senter i Akershus

Kubota åpner senter i Akershus

Kubota er en av verdens største maskinprodusenter til landbruks- og parksegmentet. Nå åpner Skandinavia første fullskala Kubota Center på Kjeller i Akershus.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld

I 2017 overtok Nellemann-konsernet import og salg av Kubota i Skandinavia gjennom kjøpet av Svenningsens Maskinforretning. Kubota selger foreløpig bedre i andre land enn i Norge, men dette ønsker Nellemann å gjøre noe med.

I store markeder som for eksempel Storbritannia, Tyskland og Frankrike har Kubota markedsandeler på 6 til 8 prosent, i Asia og USA betydelig høyere. Nå har Nellemann-konsernet staket ut kursen for å prestere på samme nivå i Norge.

Storsatsing i Norge

– I mai 2020 åpner vi Norges og Skandinavias første fullskala Kubota Center på Kjeller Vest 6 i Akershus i nært samarbeid med vår eier Nellemann-gruppen, sier daglig leder Kjetil Nilsson.

– Dette er det første steget i en langsiktig strategisk satsning fra Kubota for å kunne tilby alle kunder en førsteklasses opplevelse av kvalitet fra første møte med produktene våre, fortsetter han.

Kubota Centeret vil dekke Oslo og Akershus og vi oppretter samtidig en avdeling av Kubota Centeret i Lier ved Store Valle som vil dekke Buskerud, Vestfold samt deler av Telemark. Begge avdelinger vil tilby salg, service og delelager – for Lier dekkes ettermarkedet i nært samarbeid med Wam Traktorservice som dedikert Kubota servicepartner.

Håndplukkede ansatte

– Vi har brukt tid for å finne de riktige personene til å drive disse avdelingene for oss og alle ansatte er håndplukket til oppgavene. Det er ikke tvil om at Kubota og Nellemann-konsernet gjennom denne etableringen viser vilje til å satse langsiktig i det norske markedet, sier Nilsson.

Les også: I denne minigraveren styrer du alt med joystick https://www.utemiljonytt.no/med-denne-minigraveren-kan-du-styre-alt-med-joystick/

Les også: I denne minigraveren styrer du alt med joystick

Ferdig våren 2020

Kubota-senteret på Kjeller Vest 6 vil ha en meget sentral beliggenhet langs E6, godt synlig for alle som kjører E6 mellom Oslo og Gardermoen. Når det står ferdig i mai 2020 vil det være et av landets mest moderne sentere for salg og service på landbruks-, park- og anleggsmaskiner. I tillegg til Kubota vil senteret representere andre komplementære spennende produkter som Holder, Billy Goat, Spider og elektriske nyttekjøretøy fra Melex.

– Ved etableringen av Kubota Center får vi også en unik mulighet til å kunne tilby trenings- og utdanningsfasiliteter for våre forhandlere, deres kunder og samarbeidspartnere sier Nilsson. Vi satser også på å utvide antallet frittstående forhandlere og ikke minst etablere et landsdekkende førsteklasses serviceapparat. Det er viktig for oss at vi blir bedre i stand til å ivareta kundene våre over hele landet. Kubota er et kvalitetsprodukt og nå skal vi sørge for at salgs- og serviceapparatet holder samme solide standard, avslutter Nilsson.