Koteng bygger designhagen på Hagemessen

Koteng bygger designhagen på Hagemessen

Det er anleggsgartnermester Torgeir Koteng i Hagespesialisten AS som har fått i oppdrag å bygge årets designhage til Hagemessen på Lillestrøm.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld

17. til 19. april åpner Hagemessen på Lillestrøm dørene for publikum, men før er det hektisk aktivitet i kulissene. Som vanlig blir det en stor innendørs inspirasjonshage på 1000 kvadratmeter.

Hovedansvaret for dette hageprosjektet hviler i år på anleggsgartnermester Torgeir Koteng, som siden 1999 har drevet firmaet Hagespesialisten AS som har base på Nesodden. De jobber hovedsakelig med private hager, men har for tiden et pågående prosjekt på Manglerud i Oslo der de lager helt nytt uteområde i et stort borettslag.

LES OGSÅ: Fra dreneringsproblem til flott damanlegg

– Jeg henter inspirasjon mange forskjellige steder. Fra skogen, i byen, langs vannet, på fjellet. Messer, andre hager, overalt. Om det er Chelsea Flower Show, eller en botanisk hage så er det masse å få med seg. Vi er omgitt av inspirasjon, vi må bare ta oss tid til å se det, sier Koteng til Hagemessen.no.

Får hjelp av skoleelever

Elever fra videregående skoler som Kjelle og Hvam bidrar i oppbyggingen av årets designhage på Hagemessen. Målet er rekruttering til håndverksfagene og skape mestringsfølelse blant ungdommen. Torgeir er også opptatt av at folk skal få øynene opp for anleggsgartnerfaget.

– En riktig anlagt hage vil vare i generasjoner og en anleggsgartner vil kunne gi råd om hvordan du vedlikeholder hagen din eller få bistand til hele eller deler av vedlikeholdet, mener han.

I år er det ventet 250 utstillere til Hagemessen – mer informasjon om programmet finner du her.