Knebeskyttelse for deg som jobber i shorts

Knebeskyttelse for deg som jobber i shorts

På varme dager er det deilig å kunne jobbe i shorts, men hvordan beskytte knærne samtidig? Blåkläder har nylig lansert en knebeskyttelse som du også kan bruke i shortssesongen.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Blåkläder og Snickers Workwear

Mange som jobber ute foretrekker naturlig nok å bruke shorts på varmere dager. Knærne blir da ekstra utsatt når knestående arbeid kreves. Blåkläders  siste nyhet er elastiske og funksjonelle knebeskyttelseslommer i CORDURA®-stretch, spesielt tatt frem med hensyn til shortssesongen som vi nå går inn i.

Les også: Slik sikrer du deg mot utstyrstyveri

Designet som en tube

Knebeskyttelsen er designet som en tube. Tuben tres enkelt på og av knærne når det trengs. Produktet er inspirert av idrettens knebeskyttere i stretch, og har samme smidige design, letthet og bevegelsesfrihet, men mye mer slitesterkt fordi det skal brukes av håndverkere.

Når temperaturen passerer 20 grader er det deilig å kunne bruke shorts på jobb – og i motsetning til de som jobber i dress får du ikke kjeft av sjefen på grunn av antrekket heller.

På samme måte som i en bukse putter du kneputene i en lomme, og på grunn av det elastiske materialet sitter knebeskyttelsen som støpt over knærne. Knebeskyttelseslommen kan også reguleres i overkant med borrelås, slik at de får optimal passform.

Blåkläders nye knebeskyttelseslommer passer til og er sertifisert med kneputemodellene 4027 og 4057 og lommene kommer i tre ulike størrelser.

Om du trenger knebeskyttelse på varme dager er en piratbukse et godt alternativ. Snickers Workwear har flere modeller, også for deg som trenger synlighetstøy.

Shorts eller piratbukse?

Foretrekker du å ha kneputene integrert i buksa, trenger du ikke å svette i langbukse likevel. Du kan for eksempel velge en piratbukse med lommer til kneputer, da får du både lufting og beskyttelse.

Hardtarbeidende håndverkere utsetter knærne sine for mer press enn mange idrettsutøvere, og du har jo lyst til å fortsette å jobbe så lenge som mulig. Nettopp derfor er det viktig at du også bytter ut kneputene ofte for å slippe skader og kronisk smerte.

Det er på tide å bytte til nye kneputer når de ikke lenger går tilbake til sin opprinnelige form etter at de er blitt utsatt for trykk. Snickers Workwear anbefaler at du gjør det gjerne til en vane å se til at alt står bra til med kneputene i forbindelse med vask av buksen. En god tommelfingerregel er å aldri bruke gamle kneputer i et nytt par bukser.

Du bør også velge den modellen kneputer som passer best for deg og din arbeidssituasjon. Det er stor forskjell på belastningen på knærne om du reiser deg mye opp og ned, eller tilbringer det meste av arbeidsdagen i samme, knestående stilling.