FROKOSTPRATEN – med MEF-direktør Julie Brodtkorb

AKTIV NORGES-FERIE: Bobiltur, juving, rafting og Kaptein Sabeltann står på lista over sommeraktiviteter for familien Brodtkorb.

Julie Brodtkorb - Spiser havregrøt og kjører bobil

Direktør i Maskinentreprenørenes Forbund forteller om sommer, jobbing langs veiene - og familiehygge

Publisert Sist oppdatert

Julie Brodkorb

Direktør i Maskinentrepenørenes Forbund (MEF)

God morgen? 

– Kaffen er drukket og snusen under leppa - da er det alltid en god morgen! sprudler Julie Brodtkorb, direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). I dag har hun både en positiv nyhet og en livsviktig formaning på hjertet.

 Brodtkorb har ikke tatt sommerferie ennå og er på vei til Drammen stasjon hvor de i sommer skal modernisere jernbanesporene slik at togturen mellom Tønsberg og Oslo reduseres til 60 minutter. Hun forteller at det er mange gode eksempler i det prosjektet på hvordan arbeidet kan gjøres mer klimavennlig:

 – Ved å rense pukken som ligger under de gamle skinnene og bruke den på nytt sparer en utslipp tilsvarende 6 voksne personer i løpet av et år. Isachsen Anlegg AS, MEF-medlem, gjør en formidabel innsats der, roser hun.

Vi leser på mef.no at dere er bekymret for dem som jobber langs veiene i sommer?

– Ja, det er vi. Vi har ikke en eneste person å miste! Å jobbe langs veien kan være farlig dersom bilistene ikke respekterer skilting og fartsgrenser. Husk alltid å følge de beskjeder du får som bilist – de er der av en grunn!

 Skal du selv ut på veiene i sommer?

– Ja. Familien vår er veldig glad i fjell og Norge. Nå har vi investert i en Hymer Grand Canyon 4x4 bobil som kommer frem hvor som helst. Da kan vi se hvor det er bra vær og lite folk og dra av gårde. I tillegg skal vi på juving og rafting med storfamilien. For å tilfredsstille den minste av ungeflokken på fem avsluttes ferien med Kaptein Sabeltann i Kristiansand.

 Men kaffe og snus er vel ikke fullverdig frokost?

Nei, haha, har da spist ordentlig frokost også. Spiser som regel havregrøt klokka halv sju hver morgen. Det gir en god start på dagen!