FROKOSTPRAT MED JØRGEN RIDDERHUS

Høyt henger han, men sur er han ikke, Jørgen Ridderhus som har startet trefellingsfirma.

Jørgen liker seg best høyt oppe

Publisert Sist oppdatert

God morgen? Ja, men litt kaldt, sier Jørgen Ridderhus (31) i Etnedal. Da vi ringer ham, er han i ferd med å pakke bil og henger for morgendagens oppdrag på Gjøvik. 

Det hjelper nok godt på kulda med hjemmebakt brød. – Så får det ikke hjelpe om pålegget kanskje er litt kjedelig, ler han og forteller at geitost er fast følge til brødet han baker selv. 

Jørgen Ridderhus (31) fikk sin første motorsag bare 15 år gammel. – Jeg har alltid likt tungt, praktisk arbeid, sier han.

Jørgen vokste opp på Ringerike, men faren hadde en gård i Ål som han besøkte av og til. Faren la merke til at sønnen likte praktisk arbeid og Jørgen fikk sin første motorsag da han bare var 15 år gammel. – Helt fra jeg var ungdom har jeg vært glad i å jobbe ute, forteller han. Å hogge ved og store trær var noe som passet for ham. Søsteren hans, Marie, var mer opptatt av smått «pirkearbeid», hun ble smykkedesigner. 

 I mange år jobbet Jørgen i Forsvaret. Sakte, men sikkert vokste lysten til å ha sin egen arbeidsplass, helst ute og helst med praktisk arbeid. For noen måneder siden startet han firmaet Ridderhus felling og rydding. Nå reiser han rundt og tar oppdrag for folk og bedrifter. 

 Jørgen tilbyr et bredt spekter av tjenester som inkluderer felling, kapping, flishugging, rydding og kontroll av trær. 

 –Jeg kan også hjelpe med å fjerne stammer, røtter og generell opprydning av annet relatert materiale, opplyser han.

 Jørgen trivdes i Forsvaret også, men nå føler han at han er kommet «hjem» til der han var som ung gutt. Da får det ikke hjelpe om det kan være litt kaldt med uteoppdragene.