Kurs for anleggsgartnere og gartnere

Fra blomsterengkurset i fjor

Innholdsrik kurshøst på Vea: Når framtida er grønn

Publisert

Norges grønne fagskole – Vea har kurs for anleggsgartnere og gartnere enten du jobber med hageplanlegging, i blomsterbutikk eller med historiske anlegg.

Så en blomstereng

I kurset Etablering av blomstereng lærer du om valg av frø, såmetoder og de beste teknikkene for å skape vakre, bærekraftige blomsterenger. Kurset går av stabelen 13. august og ledes av Trygve S. Aamlid, seniorforsker miljø og naturressurser i Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio.)

Nibio-forsker Ellen Johanne Svalheim holder kurs på Vea i vedlikehold av blomsterenger.

Skjøtsel av blomstereng

Her fokuseres det på vedlikehold av blomsterenger, slik at du kan sikre biodiversitet og langvarig blomstring. Kursholder er Ellen Johanne Svalheim, forsker i Nibio . Dato: 14.-15. august.

Overvannskurs for anleggsgartnere

Holder kurs i overvannshåndtering: Bent Braskerud (til venstre) og Magne Nyheim.
Test av vannforing.

Her lærer du om håndtering av overvann i private hager og mindre anlegg. Dette kurset er spesielt nyttig for deg som skal veilede og lage overvannstiltak for private hageeiere, i tråd med kommunale krav og strategier for overvann. Bent Braskerud, sjefsingeniør i Oslo Kommune og  Magnus Nyheim, faglærer på Vea er kursholder.  Kurset holdes 2.-4. september. 

 

Fra et tidligere kurs i overvannshåndtering.

Plantehelse og plantevern for interiørplanter

Begonia rex..

Kursholderne Liselott Lindfors og Sissel Alvestad, begge fra Vea, lærer deg  effektive metoder for å beskytte planter mot sykdommer og skadedyr. Kurset gir deg også innsikt i forebyggende tiltak og behandlinger som fremmer sunne planter. Dato: 05.09.2024 

 Planter i grøntanlegg

 Utforsk valg, planting og stell av stauder, busker og mindre trær for å forbedre dine hageprosjekter og grøntanlegg. Lær om de beste praksisene for å skape vakre og funksjonelle hager. Dato: 24.09.2024.  Kursholder: Mona Holmberg fra Homberg & Strindberg Trädgårdskonsulter.  

Modulutdanning - stein, grus og vann i historiske grøntanlegg

STEINGURU: Tradisjonsmurer Tore Granmo blir omtalt som en guru innen tradisjonsmuring og står bak flere store restaureringsprosjekter.

Denne modulutdanningen gir innsikt i bruk av stein, grus og vann i historiske hageanlegg. Lær om teknikker for restaurering og bevaring av historiske landskap, med fokus på å opprettholde autentisitet og estetisk verdi og uttrykk. Faglærer er murer Tore Granmo som har spesialisert seg på de gamle teknikkene. Dette håndverksfaget har lange tradisjoner og Tore går i dybden på hvordan generasjonene bakover i tid utøvde dette faget. Tore blir omtalt som en guru innen tradisjons-muring og han står bak flere store restaureringsprosjekter.

Oppstart: 20.august 2024 i Trondheim (10 samlinger à 1-3 dager i løpet av 1,5 år) Faglærer: Tore Granmo, tradisjonsmurer og forsker på bygningsmaterialer- og teknikker på vegne av Riksantikvaren.

Nærmere informasjon om søknadsfrister, priser etc. finner du på kurskalenderen.