God morgen ?
FORETREKKER LUNSJ: – Timen fra sju til åtte når alt er stille, er den beste arbeidsøkten, synes Inger Anita Merkesdal. Hun synes foretrekker lunsj fremfor frokost. (Foto: Privat

Inger Anita Merkesdal - timen fra sju til åtte er best

– Ja, absolutt, svarer Inger Anita Merkesdal, journalist og redaktør av Vannfakta pluss hyppig brukt foredragsholder om blågrønne løsninger. Frokost har hun i likhet med alle andre i bransjen vi har morgenintervjuet ikke spist.

Tekst: Eva Alnes Holte

– Jeg spiser bare frokost i helgene, men da egentlig såpass sent at det mer blir en slags frokost-lunsj, eller brunsj om du vil.

Inger Anita sluttet med frokost for mange år siden: – Jeg fant ut at jeg ikke trengte det og sparte masse tid på å hoppe over det måltidet. Oppdaget at det ga meg en bedre rutine utover dagen å begynne morgenen med å jobbe i stedet. Timen fra sju til åtte når alt er stille rundt en er den beste arbeidsøkten!

Dagens morgenfugl har hatt hjemmekontor siden 1998. – Den gang hadde jeg to små barn og bodde langt utpå landet, så det var helt nødvendig å jobbe hjemmefra for å få hverdagen til å gå opp.

Noen år senere fikk hun to barn til og morgenene ble enda mer hektiske. – Jeg ble vant til å stå opp grytidlig for å få alle opp og ut.

Den vanen har hun beholdt. En stor lunsj gjør at hun er mett når arbeidsdagen er over slik at hun kan trene før middag og en ny arbeidsøkt – eller hagearbeid. Strukturerte Merkesdal elsker jobben sin. I dag skal hun ut på en fotorunde i Sandnes. Hun vil ta noen vårlige bilder før Kommunevegdagene hvor hun skal være konferansier og holde foredrag om blågrønne løsninger.

Hun elsker hagearbeid også. Inger Anita anla sitt første grønnsaksbed da hun var sju år. I dag har hun vel omtrent det meste, sier hun, av nyttevekster og blomster. – I går plantet jeg for første gang et fikentre! Hagearbeid er så gøy, jeg klarer ikke å la være når ettermiddagene og kveldene kommer.

Telefonpraten er over – nå skal hun ut og fotografere våren i all sin skrud.

– Dette blir en fin dag!