VANN OG LAND: Her er utsikten like vakker enten man skuer utover havet eller beundrer rosehagen.

Ingebjørgs park i Bekkjarvik

Publisert

Bekkjarvik Park er dedikert til moren som elsket blomster og planter. Men det ligger også en kommersiell baktanke bak den 40 mål store eiendommen.

TIL MAMMA: Parken er dedikert til Inges mor; Ingebjørg Louise Halstensen, som elsket blomster

— Når vi investerer i en slik park, så er det for å trekke folk til Bekkjarvik. Flere folk betyr større handel som igjen gir mer penger i kassen, sier mangemillionær og fiskebåtreder Inge Halstensen i et intervju med Bergens Tidende da parken ble anlagt i 2016. Han ble litt brydd da avisen forteller at folk kaller ham en idealist og en samfunnsstøtte med stor omsorg for hjemplassen sin.

«De ustoppelige»

Ifølge Halstensen hadde familien i mange år fabulert over hva de skulle bruke denne eiendommen til. Valget falt til slutt på en park med turstier, busker og blomster, natursteinsmurer og damanlegg – til glede for tilreisende og fastboende på Austevoll i Hordaland.

Tre år tidligere ble Inge Halstensen (f. 1945) portrettert i NRK-serien «De ustoppelige». Der imponerte han seerne med et tempo en 20-åring kunne misunt ham. Da serien ble laget var han høyt og lavt med alle detaljer for et kjøpesenter under etablering samtidig som han investerte i en fisketråler og arrangerte en Grieg-konsert i haven under festspillene.

Steinarbeidet i parken

PUST I BAKKEN: Langs turstien er det flere rasteplasser.

I 2016 investerte han i Bekkjarvik Park. Halstensen planla parken slik den ser ut i dag. Oppbyggingen av veger og stier ble gjort av en lokal entreprenør samt Karmøy Naturstein. John Kåre Sundfør stod for utførelsen av alt steinarbeidet som støttemurer, kantstein, trapper og avgrensninger for dammer og plantebed.

– Inge var veldig involvert fra morgen til kveld under oppbyggingen sammen med John Kåre, forteller Knut Dale som har tipset oss om denne saken. 

– Ofte dukket han opp i finstasen for å se på løsninger før han dro videre på forretningsmøter. Men dress og slips er ikke alltid praktisk arbeidstøy når man jobber med steinlegging.

TILRETTELAGT: Turstien gjennom parken er komfortabel og tilrettelagt for handikappede.

Bekkjarvik Park er for lengst ferdig. Her kan man tusle rundt i grønne omgivelser, lytte til rennende vann og nyte synet av blomster, busker og trær, damanlegg og vakker naturstein.

 Parken har også flere rasteplasser med benker og tilgjengelig både for rullestol og barnevogn.