I sommer skal vi kose oss ute!
BLOTT TIL LYST: Her koser man seg standsmessig under lysekronene i hagen. 

I sommer skal vi kose oss ute!

Hagemessen på Lillestrøm retter seg først og fremst mot privatmarkedet. Her finner du alt du trenger til hagen pluss noe du kanskje bare har lyst på. Et lysthus fra Gartnerteknikk til
280 000 kroner, for eksempel?

Tekst og foto: Eva Alnes Holte

Cecilie Svabøe og Marit Sagen fra Nova Spektrum som huser messen, synes ikke det er dyrt i det hele tatt. – Tenk på hva folk betaler for en bil som stuper i verdi med en gang du har kjørt den ut av butikken da, sier Sagen og Svabøe følger opp: – Lysthuset gjør at folk kan kose seg i hagen selv når det regner – bra for folk i Bergen!

Tête-à-tête i lysthuset. Lysthuset har skyvedører som kan åpnes hele veien eller lukkes helt igjen, alt etter som sola skinner eller det høljer ned.

Kanskje er du tilhenger av en mer robust stil i hagen din?

 Møblene fra Canadian Outdoor fra Espegard er laget i sedertre som fra naturens side inneholder olje som er råte- og soppforebyggende.

Hagemessen hadde i år 200 utstillere som viste frem blomster, redskaper, hagemøbler, drivhus og hageredskaper.

Opplysningskontoret for Blomster og Planter hadde i samarbeid med Skjærgårdshagen og Norske planteskoler laget et inspirasjonsområde.

Å lage mat ute handler ikke lenger kun om grilling. Hva med å steke pizzaen ute i det fri?

Armarinder og Amajot Kaur viser oss bålpanne med pizzalokk.

– Vi hadde behov for et rekkverk hjemme og syntes ikke vi fant noe vi likte, sier Bård Meltvedt i Forefence. Resultatet ble at han og kona Ylva selv ble produsenter av gjerder og rekkverk , gjennomsiktige og frostede. Gjerdene eller rekkverkene er altså norskproduserte og – ikke minst – lengden skreddersyes etter kundens behov.

Forefence tilbyr norskproduserte, skreddersydde gjerder og rekkverk.

Hageselskap i sommer?  Så lekkert kan bordet pyntes med blomster fra egen hage.

Borddekking à la Blomster-Finn.