FROKOSTPRATEN - med anleggsgartner Alexander Wulff

– Dette er en fin jobb, særlig om våren og sommeren, sier anleggsgartner Alexander Wulff. Han synes det er best når det ikke er for varmt.

I gang med kjempeprosjekt på Leangenbukta

Publisert Sist oppdatert

God morgen? – Vel, klokka er jo ni, så det er vel ikke akkurat morgen nå, sier anleggsgartner Alexander Wulff (30) fra Hageanlegg AS.

Han har vært oppe siden halv seks og frokosten er for lengst fortært. Nå er han i sving med å gjøre «grått grunnarbeid» på det nye boligfeltet ved Leangenbukta i Trondheim.

– Ikke jeg! Spiser müsliblanding hver morgen – da holder jeg meg mett helt til lunsj!

Alexander Wulff

 – Det er et kjempeprosjekt med oppbygging av veier, brostein og lekeplasser mellom blokker og villabebyggelse. Snart kommer det barnehage her også, sier han engasjert. Alexander elsker jobben sin: – Jeg kan nesten ikke peke på hva jeg liker best, jobben er så allsidig. Alle arbeidsoppgavene er OK så lenge det ligger god planlegging bak.

Det er ti år siden Alexander tok fagbrev som anleggsgartner. I dag jobber han hos Hageanlegg AS, et veletablert anleggsgartnerfirma i Trondheim. Firmaet ble grunnlagt av Kåre Berntsen og Jarle Kognes i 1964. I hine hårde dager dro de to rundt i byen på motorsykkel med trillebår for å utføre gartneroppdrag. I dag er Hageanlegg en profesjonell anleggsgartnerbedrift med moderne maskiner og over 30 ansatte.

Vårt intervjuobjekt for dagen trives godt. – Dette er en fin jobb, særlig om våren og sommeren. I dag er det litt overskyet, med gløtt av sol og en god temperatur. Helt perfekt når man skal jobbe ute. Godt at det ikke er for varmt.

Hvorfor spiser du frokost så tidlig?

– Jeg bor i Skaun kommune som ligger litt utenfor Trondheim og Leangenbukta. Må legge inn litt reisetid til jobben.

Mange av bransjefolkene vi har snakket med hopper over frokosten?

– Ikke jeg! Spiser müsliblanding hver morgen – da holder jeg meg mett helt til lunsj!

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

– Det ble müsli som vanlig, holder meg lenge mett av det!