Statsministerens nyttårstale

– Innsatsen for å kutte utslipp og sikre overgangen fra fossil til fornybar energi skyter fart. Ikke bare på internasjonale møter. Men også i hjemmene våre, på universiteter, hos forskere og i bedrifter, sa statsminister Jonas Gahr Støre i sin nyttårstale.

Hyllet forskningssenter for bærekraftig betongteknologi

Publisert

Visste du at betongproduksjon står for nesten ti prosent av industriens klimagassutslipp? sa Jonas Gahr Støre i Statsministerens tale 1. nyttårsdag.

– Nå vet vi at dette kan vi redusere, kanskje helt ned mot null, fortsatte han og takket Mapei i Nord-Odal som etablerer et forskningssenter for bærekraftig betongteknologi. 

Støre snakket om verdenssituasjonen, norsk økonomi, det grønne skiftet, mangfold og toleranse i talen sin. Et god bolk var viet naturvern og utslipp. 

– Innsatsen for å kutte utslipp og sikre overgangen fra fossil til fornybar energi skyter fart. Ikke bare på internasjonale møter. Men også i hjemmene våre, på universiteter, hos forskere og i bedrifter. Industribedriften Mapei, som jeg besøkte i fjor er et eksempel på det. Her handlet det om betong, et av verdens vanligste byggematerialer. Visste du at betongproduksjonen står for nesten ti prosent av industriens klimagassutslipp? Nå vet vi at dette kan vi redusere, kanskje helt ned mot null. Takket være ny grønn teknologi og dyktige folk på jobb i bedrifter som Mapei i Nord-Odal.