Hygienestasjoner blir en del av den nye hverdagen

Hygienestasjoner blir en del av den nye hverdagen

Er du nøye med å «sprite» hendene før du går inn og ut av butikken? De siste ukene har etterspørselen etter utstyr for hygiene og desinfeksjon tatt helt av, sier administrerende direktør Ingar Paul Taxt i Silmar AS.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Silmar AS

Gasellebedriften Silmar AS på Stabekk i Bærum har i mange år levert ulike produkter til kjøpesentre og offentlige miljøer. Etter at Covid-19-viruset begynte å spre seg, ble det plutselig behov for å installere systemer for håndhygiene og desinfeksjon.

– Alle våre større kunder har nå innsett at hygiene og desinfeksjon vil bli en del av den nye hverdagen. Interessen og villigheten til å investere i denne typen utstyr har tatt helt av, sier Ingar Paul Taxt.

Bovend hygienestasjon kan leveres i ulike farger.
Bovend hygienestasjon kan leveres i ulike farger.

Plutselig endring i markedet

Silmar har tilbudt slike produkter helt siden 2014, men norske butikkeiere og kjøpesentre har ikke vært villige til å investere i dette. Denne våren har dette endret seg totalt.

– Vi har fått inntrykk fra matvarekjedene og flere kjøpesenterkjeder at de nå ønsker mer permanente løsninger for desinfeksjon ved inngangene og andre steder i butikkene/sentre. Dette vil også gjelde alle andre miljøer og bedrifter i vårt samfunn. Det er også et helt klart signal om at de nå ser etter produkter som ikke bare skal være for en kort periode til «stormen» har laget seg, men at dette kommer til å være et servicetilbud for kundene i mange år framover, mener Taxt.

Det er viktig med berøringsfrie løsninger for håndsprit.
Det er viktig med berøringsfrie løsninger for håndsprit.

Silmar har derfor nå de siste ukene tilbudt robuste profesjonelle hygienestasjoner med både automatiske kontaktløse dispensere for antibakteriell væske og servietter som kan brukes til rengjøring av håndtak, barneseter og andre flater.

LES OGSÅ: Slik kan du bruke utemiljøet på en trygg måte

Opptil 40 000 doser

Handlevogner som brukes av mange bør desinfiseres før bruk.
Handlevogner som brukes av mange bør desinfiseres før bruk.

Produktene kan benytte standard rekvisita fra ulike leverandører, så man også er sikret rekvisita til beste markedspris både nå og i fremtiden. Den mest profesjonelle hygienestasjonen lages i rustfritt stål og kan ha kanne med opptil 10 liter væske for opptil 40 000 doser. Dette er viktig fordi kjøpesentre, butikker og andre organisasjoner ikke kan ha personale som hele dagen skal etterfylle med rekvisita.

– Silmar har stor tiltro til at vi med flere leverandører og produkter i flere prisklasser kan skape et stabilt og fremtidig marked for denne typen produkter, sier Ingar Paul Taxt.