Hagemesse med engelsk vri

Hagemesse med engelsk vri

Tekst: Elva Alnes Holte Foto: Hagemessen

Hagemessen i år kan blant annet friste med After Noon Tea og designhage skapt av 60-70 elever og lærlinger. Bak designhagen står bransjeorganisasjonen NAML, Norske anleggsgartnere miljø og landskapsentreprenører.

I år dekker Hagemessen for første gang opp til After Noon Tea.

– På grunn av pandemien med utsettelse av Hagemessen i to år, tror vi folk vil ta seg ekstra god tid på årets besøk, sier prosjektleder Cecilie Svabø.

Hun sier det er en stor glede å kunne invitere besøkende inn i det romantiske hageområdet på messen med oransjerier og pergolaer. Der vil det bli servert Afternoon Tea med småkaker på etasjefat. Og assortert, engelsk te, selvfølgelig. Eller bobler hvis man foretrekker det!

De siste to årene har interessen for hage eksplodert blant nordmenn, heter det i pressemeldingen fra Hagemessen. Svabø forteller om godt forhåndssalg av billetter til Hagemessen som går av stabelen på NOVA Spektrum på Lillestrøm 22.-24 april.

Designhage og engelsk tradisjon

Lyst til å se hva slags hage det er mulig å skape på bare 3 dager? På Hagemessen stiller bransjeorganisasjonen NAML, Norske anleggsgartnere miljø og landskapsentreprenører, ut en designhage skapt av 60-70 elever og lærlinger.

Afternoon tea er en erkebritisk tradisjon med røtter tilbake til midten av 1800-tallet. Svabø forteller at Hagemessens etasjefat vil romme de klassiske fristelser. Te hører selvsagt med, og gjestene kan også bestille annen bobler eller annen drikke på siden. Hver bordsetning varer rundt 1 time og 45 min, så det blir god tid til å nyte godsakene. Svabø utdyper:

– Nederst på etasjefatet finner man et utvalg spennende fingersandwicher med blant annet røkt laks, kremet chevre, tunfisk og eggesalat. Neste etasje rommer nydelige scones med jordbærsyltetøy og hjemmelaget clotted cream. På toppen et assortert utvalg nydelige makroner, vannbakkels og ikke minst noen smektende mini sitron-tarteletter.

Perfekt avslutning

Hun sier hun tror at de som besøker Hagemessen søker inspirasjon gjennom å titte på, ta på, smake på og ikke minst føle go’stemningen i utstillingen.

– Når en topper alt det vakre utstillerne har å by på med gode og litt spesielle måltidsopplevelser, gir det messebesøket det lille ekstra. Etter min mening kan «Afternoon Tea i Hagen» være den perfekte kickstarten, benstrekken eller avslutningen på en blomstrende dag. Meningen er jo at våre gjester skal ta med seg inspirasjonen og gjerne arrangere «Afternoon Tea» i egen hage eller på balkongen når de kommer hjem til seg selv igjen!