God morgen?
AVHENGIG: Grethe Bøhn Busterud skipper aldri frokosten. – Jeg er totalt avhengig, sier hun. (Foto: Dorte Finstad).

Grethe Bøhn Busterud - avhengig av en god frokost med kaffe

– Ja, absolutt! Sola skinner, det er ti kalde og bare å glede seg til påskeferien, kvitrer det i andre enden av røret. Vi snakker med Grethe Bøhn Busterud som er markedssjef på Norges grønne fagskole – Vea.

Tekst: Eva Alnes Holte  

 Har du spist frokost?

– Ja, alltid. Er totalt avhengig av en god frokost med kaffe. Tar en morgenkaffe nå på jobben også, forresten. 

 Hva bringer arbeidsdagen?

Nå er det innspurt til innsøkingen hos oss. Jeg holder på med å få ut informasjon om alle de mulighetene som finnes på Vea for å få mer kompetanse i bransjen. Håper og tror det blir bra trøkk! Vi opplever iallfall en stor interesse for kompetanseheving ute blant folk og i bedriftene. Det er bare å søke! Fristen er 15. april. 

 Noen fag du er spesielt spent på?

– Jeg er veldig opptatt av faget vi har kalt «Sirkulær disponering av vann – vann som ressurs». Dette er veldig viktig og aktuelt. Vi er nødt til å tenke nytt, bedre og smartere om hvordan vi skal gjenbruke vannet vårt. Ellers er jeg spent på det historiske gartnerfaget, håper vi får nok søknader på det. 

 Norges grønne fagskole er en kjempefin arbeidsplass, hevder Grethe: – Her skjer det alltid noe. Vi har flere spennende prosjekter vi venter på å få innvilget. Vea er en fleksibel organisasjon som forflytter seg fort. 

 Hva gjør du i dag etter jobben?

– Jeg liker å engasjere meg, så da blir det en del møtevirksomhet på kvelden. 

Men etterpå skal jeg trene. Jeg er så heldig at jeg har en venninne å trene sammen med. 

 Planlagt dagens middag?

– Overhodet ikke!

 Og hvorfor gleder du deg til påskeferien?

– Da skal vi på hytta på Kvitfjell. Jeg elsker å gå på ski og er nok litt mer et vintermenneske enn sommermenneske, selv om jeg er glad i å pusle i hagen også. Synes det er kjempefint å bo i Norge med sine skiftende årstider.