Gratis kurs om fremmedarter og masseforflytting

Gratis kurs om fremmedarter og masseforflytting

Er du ansatt i anleggsbransjen og ønsker å lære mer? Nå kan du ta gratis nettkurs i fremmedarter og masseforflytning på Norges grønne fagskole – Vea. NB: Kort frist – påmelding innen 10. juni.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Nasta AS

Er du ansatt i anleggsbransjen? Permittert eller arbeidsledig? Benytt muligheten til å delta på dette unike kurstilbudet. Kurset er spesialtilpasset ansatte i anleggssektoren og finansieres av partene i arbeidslivet i samarbeid med regjeringen.

– Vi tilbyr nettkurs om fremmedarter og masseforflytting, som er spesielt laget for ansatte i anleggsbransjen. Dette er et samarbeid mellom arbeidsliv og regjering, sier markedsansvarlig Grethe Bøhn Busterud ved Norges grønne fagskole – Vea.

Kurstilbudet er en unik mulighet til å øke egen kompetanse innenfor temaer som blir stadig mer aktuelle. Kurset består av to emner: Fremmede arter (1 studiepoeng) og Masseforflytting (1 studiepoeng). Dette innebærer blant annet at du lærer hvilke konsekvenser det kan ha hvis fremmede arter spres i naturen.

Du kan delta på kurset enten du er i full jobb, er permittert eller er arbeidsledig.

LES OGSÅ: Lær mer om plantevalg i grøntanlegg

Organisering
Kurset gjennomføres på nett og du kan studere i eget tempo mellom 15. juni og 17. juli. Kurset består av to emner som hver gir ett studiepoeng. Etter endt kurs har du oppnådd 2 studiepoeng. Felles oppstart med informasjon om kurset: 15. juni klokken 10.00.

Eksamen kan avholdes når du føler deg klar – mellom 1. og 17. juli 2020.

Forelesere
Undervisningen gjennomføres med fagfolkene Maria Fall og Astrid Brekke Skrindo.

Maria Fall er utdannet innenfor plantevitenskap fra NMBU på Ås og jobber som fagkonsulent i Norsk Gartnerforbund. På kurset underviser Maria i fremmedartlista, lovgivning, konsekvenser for utfører og ansvar; offentlig og privat.

Astrid Brekke Skrindo er biolog med fordypning i vegetasjonsøkologi fra Universitetet i Oslo og med dr.grad i restaureringsøkologi fra NMBU på Ås. På kurset skal Astrid undervise i bekjempelse av fremmede skadelige arter og massehåndtering.

Pris og opptakskrav
Kurset er gratis for ansatte i anleggsbransjen. Det er partene i arbeidslivet i samarbeid med regjeringen som finansierer kompetansetilbudet.

Kurset er på fagskolenivå og krever at du har yrkesfaglig bakgrunn. Ved påmelding må du legge ved fagbrev eller attest som viser arbeidserfaring fra anleggsbransjen.

Påmelding
Frist for påmelding: 10. juni 2020

Elektronisk påmelding via Norges grønne fagskole – Vea sitt søknadsskjema

Det tas forbehold om avlysning eller utsettelse av oppstart ved for få påmeldte deltakere.

Har du spørsmål om kurset kan du kontakte Hildegunn Aas – prosjektleder og leder for kursavdelingen ved Norges grønne fagskole – Vea.

  • E-post: hildegunn.aas@vea-fs.no
  • Mobil: 97 01 33 53