God bredde på Park- og anleggsmessen
Park- og anleggsmessen 2021. (Foto: Vidar Hovind)

God bredde på Park- og anleggsmessen

160 utstillere står parate på Lillestrøm i disse dager for å vise fagfolk det siste innen maskiner, redskap og utstyr.  – Det er tydelig at det er lenge siden sist det var en messe, sier anleggsgartner Olav Grafsrønningen fra Olavs Grøntanlegg på Elverum. 

Tekst: Eva Holte Foto: Vidar Hovind

Han er på messe med sønnen Kristian og Odd Suren. Kristian og Odd jobber med skogsdrift. Trioen er enige om at det er en ekstra hyggelig tone på Park- og anleggsmessen i år.   

Anleggsgartner Olav Grafsrønningen fra Olavs Grøntanlegg på Elverum er på messe sammen med sønnen Kristian og Odd Suren. Kristian og Odd jobber med skogsdrift.

Bedre for helsa 

– Folk på standen er mye flinkere til å ta kontakt, ikke bare for å selge, men for å prate med de besøkende. Det er rett og slett ekstra trivelig denne gangen, sier Olav Grafsrønningen. Han har vært på messen mange ganger tidligere og synes det er fint å se hvordan maskiner og redskap stadig gjennomgår forbedringer som letter arbeidet.  

– De som starter opp i dag bør bruke mye penger på godt utstyr som sparer helsa. Den gang for lenge siden da jeg jobbet med stein var alt manuelt og ingen tenkte på HMS. Hadde jeg begynt med stein i dag, hadde jeg sørget for skikkelig utstyr, sier han. Han ser spøkefullt bort på Kristian og Odd: – De der to sitter jo egentlig bare på et kontor i skogen, ler han.  

Før klokka slo elleve første messedag kunne Ragnar Kvilesjø i Sigurd Stave Maskin AS glede seg over å ha solgt en feiemaskin til 1,2 million kroner. Kunden var Ski Storsenter.

Storsalg hos Sigurd Stave 

I godt humør er også Ragnar Kvilesjø i Sigurd Stave Maskin AS. Før det var gått en time første messedag kunne han glede seg over å ha solgt en feiemaskin til 1,2 millioner kroner. Kunden var Ski Storsenter. 

Det siste av utstyr til parker, lekeplasser og grøntanlegg, idrettsanlegg, golfbaner og gravplasser er også å finne på messen.  

Mye mer grønt 

Prosjektleder Marit Sagen fra Norges Varemesse tror kanskje de dobler besøkstallet i år, fra 2222 i 2019.  

–  Vi har hatt mange flere forhåndsregistreringer enn tidligere. Dette er en viktig fagmesse for alle i park- og anleggsbransjen. Park- og anleggsmessen er en arena for nettverksbygging, faglig påfyll og handel. Messen har en god bredde med avfallshåndtering, lekeutstyr, kostebiler, alt av skjøtsel, camping, vann og norsk bergindustri. For å nevne noe. Vi har fått inn mye mer grønt denne gangen. Selv er jeg aller mest glad for den store fellesstanden med Eliteplanter Norge. Her står åtte av de 13 planteskolene sammen og viser frem sine grønne nyheter som tåler et norsk klima. En flott stand!