Fra elektro til planter
GRAVPLASS OG GARTNERLINJE: Dennis Brodin jobber på gravplassen i Lørenskog samtidig som han går gartnerlinja på Norges grønne fagskole – Vea. (Foto: Dorte Finstad)

Fra elektro til planter

– Jeg gikk i læra for å bli elektriker, men fant ut at miljøet rundt om på byggeplasser ikke var noe for meg. Hadde jeg blitt spurt den gang om jeg så for meg å jobbe som gartner på en kirkegård hadde nok svaret vært nei, sier Dennis Brodin (26).

Tekst: Eva Alnes Holte Foto: Dorte Finstad

Nå jobber han på Lørenskog gravplass på andre året. Og stortrives. Da han begynte skulle han bare jobbe der et par uker, men sjefen hans, Bent Salmelid, tilbød han raskt et års kontrakt.

– Jeg fant en stor glede i å gjøre det pent og stelle kirkegården for alle de besøkende vi har. Som igjen gav meg en interesse for planter og blomster. Etter året var omme fikk jeg tilbud om fast stilling, forteller Dennis Brodin.

Brodin er oppvokst i nabokommunen Rælingen. Siden faren hans er murmester, fikk han tidlig erfaring fra byggebransjen hvor han jobbet mye sammen sin far.
Senere gikk han i læra for å bli elektriker.

Motiverende arbeid

– Jeg fant ut at miljøet rundt om på byggeplasser ikke var noe for meg. Hadde jeg blitt spurt da om jeg så for meg å jobbe som gartner på en kirkegård hadde nok svaret vært nei. Men er veldig glad jeg har havnet der jeg har gjort, sier han.

Særlig liker han å jobbe med planter.
– Det er en stor glede i å putte et lite frø i jorden og drive den fram til å bli en vakker blomst. Også alle de hyggelige besøkende som skryter av hvor pent det blir når jeg står på knærne i blomsterbedet. Det er utrolig motiverende når folk er så takknemlig for arbeidet en gjør.

Studiet faller i god jord

Etter ett år på Lørenskog gravplass, ble han tilbudt fast jobb og studieopphold på Norges grønne fagskole, Vea. Der tar han gartnerlinja. Han skjønte fort at studiet han valgte er midt i blinken:

– Vea ligger idyllisk plassert langs Mjøsa ved Moelv, med flotte uteområder og turmuligheter. Dyktige lærere og engasjerte medelever – sånt faller i god jord, smiler han.

Planen fremover er å fullføre skolegangen, ta fagbrev og jobbe videre på gravplassen i Lørenskog.
– Jeg trives veldig godt, så jeg blir nok her en god stund. Men jeg drømmer om å drive noe eget en gang.

Er det noe du absolutt ikke liker ved jobben på gravplassen?
– Å måke snø i 20 minus, men det må jo gjøres iblant, det også!