Forfriskende messestart med Finn Schjøll
Finn Schjøll: – Hage er noe du skal trives med – du skal hvile i ditt arbeide! (Foto: Eva Alnes Holte)

Forfriskende messestart med Finn Schjøll

Flotte parkanlegg, fuglekvitter, duftende blomster i alle slags farger og fasonger – kan man ønske seg en bedre start på våren enn Hagemessen på Lillestrøm?

Tekst: Eva Alnes Holte

Blomster-Finn er selvskreven til å åpne ballet for alle hageentusiaster – enten de jobber i bransjen eller er hobby-gartnere. Til fullsatt sal kommer han med tips og råd, men understreker: Lykkes dere med plantene år etter år ved å gjøre det på deres måte, så fortsett for all del med det! Gjør bare et ekstraforsøk etter min oppskrift og sammenlign,..

200 utstillere er på plass, både kjente og ferske, på årets store «gjenåpningsfest». Mange har bidratt med sine produkter til inspirsjonsområder.

– Ser dere noe dere liker, så bli på den standen en stund. Synes dere noe er stygt, så gå forbi, rådet Finn Schjøll. 

Finns hagetips:

– Nå må dere vanne, folkens! Jorda er tørr så husk å vanne de dyre, vintergrønne plantene som står ute og soler seg i vårværet eller sleng over dem et nettingdekke. 

– Pass på frøene dere sår, gi dem nok lys og nok vann – først i små potter så i større. 

– Ikke plant ut før i juni eller veldig sent i mai – plantene skal ikke ha det kaldt!

– Sett en vanntønne i hagen som fylles med regnvann – perfekt å vanne blomstene med. 

– Legg en plan for arbeidet du skal gjøre i hagen. Det gode med den planen er at du kan avlyse den når som helst hvis du ikke har tid eller ork likevel. 

Finns favoritt:

  • Klatreplanten Cobea, den blomstrer sent og langt utover sommeren og ikke minst – denne klokkeblomsten er fin i alle stadier.

Utemiljø kommer tilbake med nyheter fra messen.