Flyttet hjem til ny jobb
Ny jobb og to barn i ny barnehage – det ble en litt travel start på det nye året for Stian Theodorsen. (Foto: Råde Graveservice)

Flyttet hjem til ny jobb

– Det er fint å være tilbake i privat sektor, men jammen har det skjedd mye i faget siden sist, synes Stian Theodorsen (35), påtroppende leder for anleggsgartneravdelingen i Råde Graveservice.

Tekst: Eva Alnes Holte

Etter ti år på entreprenørsiden i Teknisk drift i Fredrikstad kommune, skiftet han beite første desember i år.

Hva starter du årets første arbeidsdag med?

– I dag er det anbudsregninger på jobber og å sette meg inn i nye systemer. Det har skjedd utrolig mye siden sist jeg jobbet i anleggsdartnerbransjen både når det gjelder nye løsninger og utstyr, særlig når det gjelder grønne tak og overvannsløsninger. Heldigvis har jeg lang overlapp med avtroppende daglig leder Petter Gabrielsen.

Stian Theodorsen har tidligere arbeidet i entreprenørselskapet Carl C. Fon. Han har fagbrev som anleggsgartner og senere fagskoleutdanning som anleggsgartnertekniker fra Norges grønne fagskole Vea. Nå gleder han seg til å komme tilbake til sitt egentlige fagområde. – Det blir litt som å komme hjem, selv om mye er nytt.

Hvordan har jula vært?

– Den har vært fin. Har feiret sammen med samboer og våre to tvillinger på fire år – så du kan jo si den har vært litt hektisk også! Jentene begynner forresten i ny barnehage i dag, vi har flyttet fra Fredrikstad til Saltnes som ligger nærmere Råde Graveservice og som er stedet jeg kommer fra.

Har du noen nyttårsforsetter?

– Det må være å trene litt mer! Tenker å være litt mer både i skogen og på treningssenteret. Må jo holde meg i form nå som jeg ikke akkurat er noen ungdom lenger!