Fiks jobben alene med elektrisk trillebår

Fiks jobben alene med elektrisk trillebår

Når det finnes elsykkel – hvorfor ikke eltrillebår? Den nettbaserte utstyrsforhandleren Wee.no lanserer nå Astrix – en trillebår med elektrisk fremdrift.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Wee.no

Trillebåra er et uvurderlig verktøy for de fleste som jobber med å lage utemiljøer, særlig på steder der det er for trangt til å komme inn med større maskiner. Den gode gamle manuelle varianten funker bra til mye, men noen ganger kan lasset bli for tungt.

Klarer tunge lass

Den norske nettbutikken Wee.no selger en elektrisk trillebår med en motor på 500 W som kan håndtere opp til 150 kg nyttelast. Dette gjør det mye mindre energikrevende å frakte jord, grus, planter, takstein eller sementsekker. Du kan i hvert fall ta større lass om gangen.

Astrix veier 30 kg og har en driftstid på cirka 8 timer. Den drives av et litiumbatteri med tilhørende hurtigkobler og lader, og fulladet skal batteriet levere en fraktdistanse på ca. 24 km (beregnet med snittlast på 80 kg). Astrix har elektrisk brems som assisterer i bratte nedoverbakker – en bremsefunksjon som samtidig lader batteriet. Trillebåren er også utstyrt med revers.

Gjør tyngre jobber uten hjelp

Astrix er tilpasset tyngre oppgaver i hager, parker eller på bygg- og anleggsplasser, forteller daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

– Vi lanserer den elektriske trillebåren fordi vi opplever større etterspørsel etter denne typen utstyr, spesielt i yrkesgrupper der man ønsker å redusere den fysiske belastningen i hverdagen. Samtidig ser vi et økende behov blant pensjonister som ønsker å jobbe i hagen selv om helsa skranter, sier daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

I disse tider der vi på grunn av virusspredningen skal holde avstand til hverandre, kan en slik elektrisk trillebår kanskje være det redskapet du trenger for å klare jobben på egen hånd?

LES OGSÅ: Vi står i dette sammen. Ta det med ro og bruk penger